Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Gezondheid 11 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Je vaginale afscheiding gebruiken als parfum? ‘Vabbing’ is de nieuwste trend op TikTok en vrouwen doen massaal mee

We zien iedere dag weer veel nieuwe beautytips voorbijkomen op TikTok. Maar nu is er een spraakmakende trend: vabbing. Vrouwen gebruiken hun afscheiding als parfum (ja, echt) en geven massaal hun reactie. Wij praten je even bij.

Sommigen noemen het nu al ‘het beste alternatief voor parfum’.

Vabbing is de nieuwe TikTok-trend waarbij je vaginale afscheiding gebruikt als parfum

Als we denken aan parfum, dan denken we aan frisse, zoete en fijne geurbelevingen – niet aan afscheiding. Toch zijn we op het punt beland dat vrouwen massaal hun vaginale vocht gebruiken als parfum en dat heeft een bijzondere reden.

Wat is vabbing?

Vabbing is een term die is ontstaan uit de combinatie van de woorden ‘vagina’ en ‘dabbing’. Het is een techniek waarbij je vaginaal vocht of afscheiding neemt en achter je oren en in je nek dept om als parfum te gebruiken.

Dit klinkt niet heel fris. Toch zweren vrouwen op TikTok erbij.

@jewlieah

♬ original sound – jewlieah

Verleiden met feromonen

Ooit gehoord van feromonen? Dit zijn natuurlijke chemische stoffen die door insecten, dieren en mensen worden geproduceerd om de andere sekse aan te trekken. Je verleidt je met geur. En dan niet de geur die je opspuit, maar met jouw eigen dierlijke geur. Er worden in parfum weleens feromonen gebruikt, maar daarvan is de werking nooit bewezen.

Ditzelfde principe schuilt achter de vabbing-trend. Onderzoeken hebben aangetoond dat je natuurlijke aroma een rol speelt in hoe een partner wordt gekozen, dus theoretisch gezien is het niet zo vergezocht om je eigen *natuurlijke musk* te gebruiken als parfum. Maar werkt vabbing ook echt?

Werkt vabbing echt?

Net als van feromonen, is ook de werking van vabbing niet bewezen. Geurexpert Sue Phillips geeft haar kijk op de trend bij POPSUGAR.

 “Vabbing in place of perfume has more of a placebo effect on the wearer. They believe they are more desirable due to the ‘pheromone’ they’ve applied to their body, so as a result, they unconsciously behave in ways that are more confident and alluring to the people around them. This is more likely what draws people in as opposed to vabbing itself.”

Sue raadt het daarom niet aan. Mocht je het willen proberen, help yourself, maar denk natuurlijk altijd aan je hygiëne.