Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 11 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Op dit Valentijnsdag-toetje met Nutella word jij gegarandeerd verliefd

Het is vandaag 11 februari, wat betekent dat Valentijnsdag bijna voor de deur staat. Of je deze dag nou met je partner of je vriendinnen viert: het is leuk om er wat speciaals van te maken. Zo kan je leuke cadeaus voor elkaar kopen, maar wat lekkers te eten is ook altijd meer dan welkom. Met dit Valentijnsdag-toetje verover jij dan ook gegarandeerd het hart van jou Valentijn.

Tijd om de keukenprinses uit te hangen.

Valentijnsdag

14 februari is het alweer Valentijnsdag en wij hebben er zin in. Deze dag staat namelijk in het teken van de liefde en dit kan je natuurlijk met iedereen die jij lief hebt vieren. Geinig feitje: dit is hoe Valentijnsdag is ontstaan en het is veel minder commercieel dan je denkt. Toch zijn er tegenwoordig veel bedrijven die speciale producten uitbrengen voor Valentijnsdag. Zo heeft bijvoorbeeld het bekende merk Zara een Love-collectie uitgebracht voor Valentijnsdag.

Maar wat is er eigenlijk leuker dan voor Valentijnsdag iets krijgen wat met liefde zelfgemaakt is? En laten we eerlijk zijn: wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte snack? Niks! Gelukkig staat TikTok vol met heerlijke recepten die perfect passen bij Valentijnsdag en wij vertellen je onze favoriet. Op dit zelfgemaakte Valentijnsdag-toetje met Nutella word jij namelijk gegarandeerd verliefd.

Met deze cadeaus kun je hem écht blij maken op Valentijnsdag

Recept

Als we ergens inspiratie vandaan kunnen halen dan is het wel het platform TikTok. Van mode tot beauty: TikTok staat helemaal vol met de nieuwste trends. Ook op het gebied van eten en drinken is er genoeg inspiratie te vinden op het platform. Een van onze favoriete recepten voor Valentijnsdag delen we met jou en het is ook nog eens super makkelijk te maken.

TikTokker Fleur van der Schaaf – @fleurvdschaaf – laat in haar video zien hoe ze hartvormige Nutella-toetjes maakt. Als eerste snijdt ze met een vormpje hartjes uit bladerdeeg. Deze smeert ze in met Nutella en belegt ze vervolgens met aardbeien of banaan. Daarna gaat er nog een laagje bladerdeeg bovenop en deze drukt ze aan de zijkanten aan met een vork. Dan gaat er alleen nog een laagje ei overheen, voordat ze voor 20 minuten op 200 graden gebakken kunnen worden. Als dit heerlijke toetje klaar is kan je ze nog afmaken met wat poedersuiker en dan is het tijd om te genieten!

@fleurvdschaaf

Heart shaped dessert for Valentine’s day 💌🥰 #heartshaped #heartshapeddesserts #nutella #nutelladessert #heartbaking #baking #datenight #dateideas #daten #valentinesday #valentinesdayrecipe #puffpastry

♬ original sound – logan

Met deze 6 items maak je van Valentijnsdag de dag van de zelfliefde