Zara Bircan
Zara Bircan Life 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze 5 tips heb jij minder snel last van vet haar

Merk je dat je haren al snel na een wasbeurt vettig worden? Heel vervelend, want het elke keer wassen neemt veel tijd in beslag. Met de volgende tips kun jij voortaan zonder zorgen een wasbeurt overslaan. Om minder snel vet haar te krijgen, moet je het wassen in stappen afbouwen.

Het gewenste resultaat kan dus even duren, omdat je haar moet wennen aan die veranderingen (tip: vlecht je haar vaker in).

Met deze 5 tips heb jij minder snel last van vet haar

De beste manieren om vet haar te voorkomen? Met de volgende vijf tips kun jij binnen de kortste keren zorgeloos je derde haardagen rocken.

1. Was je haren niet elke dag

Je zou denken dat het elke dag wassen van je haren met shampoo ervoor zou zorgen dat het minder vet wordt. Helaas werkt dit juist andersom.

Je haar maakt juist meer oliën aan, waardoor een dagelijkse wasbeurt er niet voor zorgt dat dit afremt. Probeer om het aantal wasbeurten te verminderen, zoals twee of drie keer per week.

2. Gebruik zo min mogelijk shampoo

Des te meer shampoo je in een wasbeurt gebruikt, des te vetter het wordt. Het is dus niet zo dat je je vette haren kunt wegwassen met extra veel shampoo. Een beetje shampoo in de vorm van een hazelnoot is dus al voldoende.

3. Gebruik droogshampoo

Het aanbrengen van droogshampoo op de hoofdhuid zorgt ervoor dat de oliën kunnen absorberen. Zorg er wel voor dat je dit niet te dichtbij aanzet en even de tijd geeft om in te trekken.

4. Probeer je haren zo min mogelijk aan te raken

Hoe aanlokkelijk het ook is om telkens onze handen door ons haar te halen, bij overmate wordt je haar hier alleen maar sneller vet van. De oliën op onze handen komen dan terecht op ons haar.

Zelfs te veel aanraking van het haar op je gezicht kan dit proces versnellen. Vaker je haren in een staart doen, misschien?

5. Probeer je haren minder te stijlen

Gebruik je een stijltang, dan kan dit invloed hebben op hoe snel je haren vet worden. Als je haren platter op je hoofdhuid zitten, kan er meer olie op terechtkomen. Kun je toch niet afblijven van je geliefde stylingsproduct, begin dan simpelweg lager met het aanbrengen.

Lees ook: