Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 17 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Hockeymeisjes opgelet: de nieuwe Videoland-serie Hockeyvaders is wel héél herkenbaar!

Mannen met dubbele namen, kakkers van middelbare leeftijd, met een midlifecrisis, je raadt het al het zijn de hockeyvaders. Sinds vandaag is de Nederlandse drama-serie Hockeyvaders te zien op Videoland. Eén ding is zeker: de hockeyvaders zijn lekker stereotyperend en je kan genieten van een dosis ongemak van de rijkelui.

Hockeyvaders

De serie volgt het leven van drie hockeyvaders JP, Kasim en Wouter (gespeeld door Tijn Docter, Walis Benmbarek en Remko Vrijdag). De mannen van middelbare leeftijd gaan een wanhopig gevecht tegen de tijd voeren. De opwindende, veelbelovende levensfase waarin hun opgroeiende kinderen zich bevinden, maakt bij de drie vrienden een meedogenloze midlifecrisis los. De drie vrienden willen nog één laatste keer vlammen, voordat ze te oud zijn. Het 100-jarige jubileum van hun geliefde hockeyclub Laurentinus is inzicht en dit lijkt de perfecte gelegenheid. Maar dit loopt niet helemaal zo als gepland en eindigt in een complete puinhoop, met gevolgen voor henzelf, hun carrières, hun families en de club. Weten de mannen het imago van de hockeyclub en henzelf nog te redden?

Bekijk hier alvast de trailer:

Herkenbaarheid

De serie Hockeyvaders laat het stereotypische mileu van hockey zien.
“De gelijkenis van de sport met de serie zit hem vooral in conservatieve, de té fanatieke ouders langs de lijn en niet te vergeten: de derde helft”, laat acteur Tijn Docter weten aan Metro. Ook de personages uit de serie hebben gelijkenissen met de ouders die werkelijk langs de zijlijn van het hockeyveld staan. In de serie komen de rijke oelewappers naar voren maar er zit bijvoorbeeld ook een personage in die samen met zijn gezin maar al te graag bij het ‘hockey milieu’ wil horen maar er gewoon niet tussen past. Natuurlijk kent de serie ook personages die je in het echte leven liever niet tegenkomt. Zo is de schoonvader van JP een conservatieve, bemoeiende man, die absoluut niet met de tijd mee wil gaan. Uiteraard zijn er een hele boel herkenbare uitspraken in de serie verwerkt.

De cast

Hockeyvaders is mede bedacht door Beau van Erven Dorens, die tevens ook een rol speelt in de serie. Ook Holly Mae Brood heeft een rol weten te bemachtigen, zij speelt de rol van Chimène: een professionele hockeyspeelster die haar jeugdclub een handje komt helpen. Daarnaast zijn onder andere Sanne Wallis de Vries, Fockeline Ouwerkerk, Jim Bakkum, Olivia Lonsdale, Zoe Love Smith en Reiky de Valk te zien in de serie.

Ga jij Hockeyvaders kijken? Vanaf 17 maart is de serie te zien op Videoland.

Yay! FOMO show-makers komen binnenkort met een nieuw programma