Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu viraal op TikTok: door deze vierkwartalen-methode heb je nooit meer een slechte dag

De vierkwartalen-methode is een formule om het meeste uit je dag te halen en een gezondere mindset te krijgen. De bedoeling van die methode is dat je je dag in vier kwartalen deelt. Door je dag in kwartalen op te delen, zal je nooit een dag als ‘slecht’ hoeven af te schrijven. Als je in één kwartaal niet op je best presteert, heb je de andere drie nog.

Hoe handig!

Vierkwartalen-methode

De vierkwartalen-methode is afgeleid van sportwedstrijden en spellen die opgedeeld zijn in vier kwartalen. Op TikTok kwam een video voorbij waarin @moneyy.motivation de methode uitlegt. Het werkt in principe dus zoals een wedstrijd die vier kwartalen heeft, dit suggereert dat alleen omdat je team in het eerste of tweede kwartaal achterblijft, je de laatste twee niet opgeeft. Ook de laatste twee kwartalen kunnen er nog voor zorgen dat je wint, als je de eerste twee hebt verloren. Begin het nieuwe kwartaal met een frisse blik en laat alle negatieve dingen achter in de andere kwartalen.

Kwartalen

Bij de vierkwartalen-methode is het de bedoeling dat je de dag op deelt uit deze vier secties: ochtend (5u – 9u), late ochtend (10u – 13u), middag (14u – 19u) en nacht (vanaf 19u). In plaats van het gevoel te hebben dat je de dag hebt verpest en denkt: “Ik ga het morgen weer proberen”, wat vaak kan leiden dat je het nooit gaat doen. Door deze methode heb je maar een paar uur voordat je een gloednieuwe kans krijgt.

@moneyy.motivation

join the discord #advice #lifechanging #selfimprovement #foryou

♬ Odium – LXST CXNTURY

Pauze

Ook kan de vierkwartalen-methode je laten inzien dat het belangrijk is en oké is om pauze te nemen. Zo kan je ook een burn-out voorkomen (wat op dit moment maar al te vaak voorkomt). Als je een deel van het eerste kwartaal gaat werken, mag je jezelf het andere deel wat schuldvrije rust gunnen. Je zal merken dat dit helpt om meer van je vrije tijd te genieten.

Wij gaan deze methode zeker proberen!

Moeite met slapen? Door deze methode val je direct als een blok in slaap