Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze twist ga je vanavond zien in het nieuwste seizoen van ‘Kopen Zonder Kijken’

Kopen Zonder Kijken-fans opgelet! Vandaag keert Kopen Zonder Kijken terug met gloednieuwe afleveringen en daar hebben wij lang op gewacht. Ook is er een nieuw element te zien in het programma. Wat is dit precies en waarom hebben de programmamakers dit element bedacht?

Wij leggen het aan je uit.

Kopen Zonder Kijken

Kopen Zonder Kijken is een woonprogramma waarin stellen de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen geven. Dit betekent dus dat ze andere mensen de opdracht geven een huis voor hun te zoeken én te kopen. Er is dan dus geen weg terug, want het huis wordt echt gekocht. Martijn Krabbé en zijn team krijgen de opdracht van deze wanhopige koppels. De huizenmarkt is oververhit en het is daarom voor veel mensen lastig om in dezer tijd het huis van hun dromen te vinden. Het team zoekt, koopt en verbouwt het huis. Dit kan nog wel eens voor wat (onrealistische) eisen zorgen.

Het programma keert terug

Het Kopen Zonder Kijken-team bestaat uit makelaar Alex van Keulen, presentator Martijn Krabbé en bouwdeskundige Bob Sikkes. De twee laatste vertelden in Beau dat er een nieuwe twist in het programma zit. Het gaat hier om een speciale ‘klok’.

De klok

In Kopen Zonder Kijken is vaak te zien dat koppels een lange eisenlijst hebben, maar een te krap budget om dat allemaal waar te maken. Daarom is er in het nieuwe seizoen ‘de klok’. Dit is een soort concessieklok. “We zetten bij de mensen een aftelklok in de woonkamer. Ze weten dat als de klok op nul staat, ze een concessie moeten doen”, legt Martijn uit. Bob zegt vervolgens: “Er gaat een slaapkamer af, de tuin op het zuiden gaat eraf…” Zo heeft Bob meer geld over om te verbouwen, omdat Alex nog wel eens te dure huizen kocht. “Er zitten gevallen tussen waar er voor mij zo weinig budget overblijft dat ik weleens kwaad op Alex ben als hij vindt dat het een goed huis is.”

Kijk vanavond om 20:30 Kopen Zonder Kijken bij RTL4.

Een hoop liefde tijdens de BZV-reünie: déze koppels zijn nog samen