Audrey Garot
Audrey Garot Haar 11 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vochtig buiten? Dit is hoe jij jouw haar het beste kan stylen

Er is niks zo vervelend als dat je haar helemaal goed zit, maar zodra je een stap buiten zet het ineens keihard begint te regenen. Hartstikke fijn voor de natuur hoor, maar voor onze kapsels is dit toch een stuk minder prettig. Vooral als je net de stijltang door je haar hebt gehaald. Je haar begint hier enorm van te pluizen en het zit dan gewoon de hele dag ..tjsa, lelijk. Maar hoe kan je je haar het beste stylen als het vochtig of nat is buiten? Wij helpen jou.

Op deze manier heb jij geen last meer van een bad hair day.

Je haar stylen bij vochtig weer

Er is zoveel informatie over hoe we ons haar het beste kunnen verzorgen, dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Nu het weer herfst is moeten we ons toch echt gaan voorbereiden op het vochtige weer buiten, zodat wij niet elke dag met pluizig haar rondlopen. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat je haar stylen bij vochtig weer meer afhangt van je haartype dan van het weer. Elk haartype werkt namelijk weer anders én vooral bij vochtig weer kan je haar soms rare dingen doen.

Krullend haar

Hitte is heel erg slecht voor krullend haar, dit breekt namelijk de structuur en de haarschubben van je haar dagelijks af. Voor dit haartype kan je het beste lichtgewicht en hydraterende haarverzorgingsproducten gebruiken. Probeer ook om de ruwe badhanddoek te vermijden, dit beschadigd je haar alleen nog maar meer. Breng na het douchen ook een leave-in conditioner aan in je haar en laat dit aan de lucht drogen. Op deze manier voorkom je dat je haar gaat pluizen in het vochtige weer en kan jij het langst van je krullen genieten.

Golvend haar

Als jij golvend haar hebt dan heb je geluk, want vochtigheid blijkt helemaal niet zo slecht te zijn voor dit haartype. Breng een leave-in conditioner aan op handdoekdroog haar en ga met je vingers door je haar om wat volume te creëren. Het föhnen van je haar kan je dit keer overslaan (bespaart ook weer tijd, yes) en verzorg je haar met een styling gel of crème. Zorg ervoor dat je haar goed in model zit en dan kan je je haar lekker laten drogen aan de lucht, zonder dat het gaat pluizen. Wie wil dat nou niet?!

Steil haar

Als je steil haar hebt en veel last hebt van pluizig haar als het buiten vochtig wordt, is de kans groot dat dit komt doordat je haar beschadigd is. Breng elke keer een voedende conditioner aan en zorg ervoor dat je regelmatig naar de kapper gaat, om die gespleten haarpunten te voorkomen. Als je aan de andere kant denkt dat je haar niet steil blijft, kan je het beste een setting gel aanbrengen voordat je de deur uitgaat. Hierdoor blijf je de volume behouden en blijft je haar de hele dag mooi zitten.

Hair oiling is dé nieuwe TikTok trend voor lang en gezond haar