Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 22 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Waarom je het zo fijn vindt als hij je ‘baby’ noemt

Zodra je lover je bij je voornaam noemt, weet je dat het menens is. Normaal noemen jullie elkaar altijd honey, schatje, babe of lief. Maar de favoriet van bijna alle vrouwen blijft ‘baby’. Waarom is dat eigenlijk?

Het is intiem

‘Het wijst op exclusiviteit, een intieme en persoonlijke sfeer,’ zegt psycholoog Jérôme Vermeulen tegen Hln.be. Hij deed onderzoek naar troetelnaampjes. Koosnamen laten zien dat je lover speciaal is voor jou. Je beschouwt hem als een uitzonderlijk persoon. Je noemt namelijk niet iedereen ‘baby’.

Je voelt je gelijkwaardig

Als hij je ‘baby’ noemt, ga je hem onbewust zien als jóuw ‘baby’. Het is een teken van een gezonde relatie als je elkaar ziet als ‘baby’. Je ziet elkaar als gelijke.

Je relatie wordt er sterker van

Wetenschappers Andrew Newberg en Mark Robert Waldman, auteurs van het boek ‘Words can change your brain’, zeggen dat positieve woorden de gebieden in onze frontale kwab, een deel van de hersenen, bevorderen. Ook wordt het cognitief functioneren van de hersenen verbeterd. Hierdoor krijg je een positieve kijk op jezelf en ook op anderen om je heen. Ook op je lover dus.

Je kunt elkaar geruststellen

Als je ruzie hebt bijvoorbeeld. Dan schreeuw je soms echt de lelijkste woorden naar elkaar. Maar als hij zijn toon verandert en jou ‘baby’ noemt, voel je je meteen weer gerustgesteld. Waarom hadden jullie ook alweer ruzie? Wat is hij toch een schatje, eh, baby.

LEES OOK: Verhuizen: waarom het soms de beste beslissing in je leven is