Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Seks 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Wat doe je als je na de seks niets meer hoort?

Als je wordt geghost laat dat vaak een flinke deuk in je ego achter. Vooral als je net seks met iemand hebt gehad waar jij wél potentie in zag. Dit vindt niemand leuk. Maar wat doe je, als je na jullie eerste keer seks niets meer hoort van de ander?

Terwijl de één dan het liefst de eer aan zichzelf houdt, heeft de ander geen blad voor de mond en gaat opzoek naar een verklaring van dit gedrag. Velen van ons weten namelijk in dit soort gevallen niet zo goed wat je het best kan doen. Er zijn namelijk een aantal redenen waarom iemand niks meer van zich laat horen na de seks.

Waarom hoor jij niks meer van diegene na de seks?

Jij bent in dit geval niet het probleem, het was gewoon niet de persoon voor jou. Daarnaast is ghosten een onvolwassen manier van dingen eindigen, vooral als je een lange tijd met elkaar hebt gedatet. Er zijn een aantal redenen waarom de anders na de seks niet meer laat horen. En *verrassend genoeg* liggen die allemaal niet aan jou.

De buit is binnen

De meest voorkomende reden is dat iemand heeft gehad wat die persoon wilde, namelijk seks. Er is in dit geval geen goed of fout. Het wordt nu alleen pijnlijk duidelijk dat jullie allebei andere intenties hadden. Maar goed, het had natuurlijk wel zo netjes geweest dat even te communiceren.

Jullie passen niet bij elkaar op seksueel gebied

Tijdens de seks kom je er pas achter hoe groot die aantrekkingskracht daadwerkelijk tussen jullie is. Toch komt het ook vaak voor dat iemand niet helemaal aan de verwachting voldoet, waardoor jullie niet bij elkaar passen. Zo’n gesprek over seks is vrij ongemakkelijk, waardoor er sneller wordt gekozen voor ghosten. Bedenk maar zo: met deze persoon was het toch nooit vuurwerk geworden.

Het is de evolutie

Is de persoon in kwestie een man? Dan kan is het ook wetenschappelijk te verklaren waarom hij na de vrijpartij minder gretig is. Vrouwen maken na een orgasme oxytocine aan, dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Bij mannen gebeurt dit veel minder, waardoor zij de verbondenheid ook minder voelen.

Doe waar jij je goed bij voelt

Dus, wat moet je nou doen in zo’n situatie? Er is geen vuistregel als het aankomt op seks. Het belangrijkste is namelijk dat jij je op je gemak voelt. Als je iemand al veel hebt gesproken, kan het zijn dat je na de eerste date al met elkaar in bed belandt. Het kan ook zo zijn dat je pas een comfortabel gevoel hebt bij iemand na zes afspraakjes, waardoor je daarna pas seks hebt. Doe vooral wat goed voelt, als jij dan niks meer van diegene hoort, is het gewoon niet meant to be.