Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 16 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

Awesome! Dit is wat je gezicht zegt over wie jij bent

Wist je dat je gezicht veel zegt over jou als persoon? Afgelopen maandag was Beautify te gast bij Doctors at Soap (Soap Treatment Store). Hier kregen we les over ons gezicht door gelaatskundige Peggy Boetzkens. En die inzichten waren ontzettend interessant. Wist je bijvoorbeeld dat je linkerhelft van je gezicht gaat over je privé situatie en rechts meer over je publieke/ zakelijke kant? En dat als je een asymmetrisch gezicht hebt je creatiever bent?

En zo zijn er meer punten in je gezicht die allemaal wat anders zeggen. Je voorhoofd staat voor het denken/bewust worden. Vanaf je wenkbrauwen tot net onder je neus zegt juist iets over voelen en willen en alles vanaf je neus naar beneden zegt iets over het doen en verwezenlijken. Gespecificeerd is dat als volgt:

  • Je voorhoofd vertelt wat over je denkvermogen en bewustwording
  • Je wenkbrauwen vertellen iets over je overtuigingskracht
  • Je ogen vertellen iets over je gemoedstoestand
  • Je neus over je wilskracht
  • Je mond over verlangen
  • Je kin over daadkracht
Voorhoofd

Het voorhoofd zegt iets over hoe jij denkt. Hoe groter je voorhoofd, hoe meer informatie erin past. Hoe groter, hoe meer aanwezig. Daarnaast kan het je vertellen hoe jij denkt. Kun je goed speculeren? Of juist fantaseren? Het bovenste gedeelte vertelt wat over je fantasie. Hoe groter het bovenste gedeelte, hoe meer fantasie je hebt. Daarom is dit gedeelte bij kinderen ook altijd groot.

Wenkbrauwen

Hoe dikker je wenkbrauwen, hoe meer overtuigingskracht je hebt. Mensen associëren dikke wenkbrauwen met leiders en met mensen die een sterke interne drive hebben. Heb jij één dikke wenkbrauw? Dat betekent dat je snel ongeduldig bent. Smalle wenkbrauwen staan voor zachtheid en voor onzekerheid.

Daarnaast zegt ook de lengte van je wenkbrauwen wat. Korte wenkbrauwen staan voor een kort lontje. Je bent dan eerder impulsief en laat je leiden door emoties. Heb je lange wenkbrauwen? Dan ben je eerder onzeker te noemen en/ of een piekeraar.

Ogen

Hoe groter je ogen hoe meer je de wereld letterlijk inkijkt. Ook kun je hier goed zien hoe iemand zich voelt. Het zijn de spiegels van onze ziel. Staan de ogen blij (omhoog) of juist droevig (naar beneden)? Ook de mate waarop jij iets kan waarnemen is vastgelegd in je botstructuur rondom je ogen.

Ogen die ver uit elkaar staan betekent dat iemand levensmoed heeft. Heb jij verschillende ogen? Geef je fantasierijke gedachtes de schuld.

Neus

Je ooit wel eens afgevraagd waarom pubers vaak een grote neus hebben? Pubers hebben vaak een enorme wilskracht. Hierdoor wordt je neus groter. Als jij je vroeger flink hebt moeten inzetten om jezelf te bewijzen zal je neusbot omhoog groeien. Als je je echter niet goed hebt kunnen ontwikkelen zul je zien dat je neus niet meegroeit en je altijd een kleine neus blijft hebben.

Een rechte neus en een rechte top staan voor ijdelheid. Heb je een haakse neus? Dan ben je gedreven. Is jouw neus eerder scheef te noemen? Dan ben je misschien wel erg wispelturig. En mensen met een wipneus zijn temperamentvol.

Mond

Hoe groter je mond, hoe meer waar je hecht aan communicatie. Mensen met een grote mond praten graag en veel. En als je daarbij ook nog eens grote lippen hebben dan heb je veel woorden nodig om weinig te zeggen (loslippig is niet voor niets een bestaand woord). Het is dan ook logisch dat iemand met een kleine mond stiller zal zijn en iemand met dunne lippen zich vaak inhoudt om dingen te vertellen.

Mensen met een kleine mond zijn introvert, en mensen met een grote mond hebben juist behoefte aan gezelschap. Wil je checken of je nieuwe scharrel betrouwbaar is? Let er dan op of zijn onderlip dikker is dan zijn bovenlip. Dan kun je maar beter heel hard wegrennen. Zijn beide lippen dik? Dat staat voor passie.

Kin

En als laatste de kin. Die zegt iets over je daadkracht. Mensen met een brede kin hebben een groot zelfvertrouwen. Mensen met een lange kin maken makkelijk vrienden. Een kin die vooruitspringt zegt wat over de creativiteit van een persoon. En een kin die meer in het gezicht ligt staat voor onverschilligheid en weinig ambitie.

Zoals je kunt zien staan je gezicht, je karakter en alles wat je meemaakt plus je omgeving met elkaar in verband. Het is daarom ook heel belangrijk te beseffen dat je nooit te vroeg iets aan je gezicht moet laten doen. Als je vastbesloten bent om dit wel te doen is het nog belangrijker om dit bij artsen te laten doen die hier écht verstand van hebben en die je gezicht niet veranderen. Niemand wil een ander mens worden. Mocht je meer willen weten dan kun je altijd even contact opnemen met Doctors at Soap.

Dit kun je ook aan iemands gezicht zien: Hè?! Je kunt aan iemands gezicht zien of diegene arm of rijk is

Doctors at Soap