Emma Toussain
Emma Toussain Gezondheid 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Werk of studeer je vanuit huis? Met deze tip zorg je voor meer pauze en minder hoofdpijn

De meesten van ons werken of studeren al zo’n anderhalf jaar vanuit huis. Oke, wel met kleine periodes waarin de pandemie wat minder aanwezig was, maar het meeste werk wordt toch vanuit huis gedaan. Het is dan ook niet zo gek dat je urenlang achter je eigen laptop zit en dat de grenzen tussen werk en vrije tijd een beetje vervagen.

Een goede balans doet wonderen.

Hoofdpijn

Je weet het en hebt het vast ook vaak genoeg meegemaakt: door urenlang naar je beeldscherm te staren kan je hoofdpijn krijgen. Ook zorgt het voor pijnlijke en droge ogen. Als je dit herkent, heb je ook vast gemerkt dat je minder productief bent. Werken met hoofdpijn is namelijk niet echt prettig. Door het thuis werken of studeren blijf je vaak langer achter je laptop plakken en neem je minder pauze. Ook is het makkelijk om je lunch achter de laptop te eten, omdat een sociale bijeenkomst met je collega’s er toch niet in zit.

Als je tijdens je werkdag niet een paar keer opstaat om een kleine wandeling te maken, om even strekken of om wat korte oefeningen te doen, heb je ook grotere kans op ongemakken en blessures. Denk maar aan een pijnlijke nek, stijve schouders en rug-en heupklachten.

Niet echt gezond

Helaas zijn deze klachten erg herkenbaar en zouden veel meer mensen even de tijd moeten nemen voor een kleine pauze. Hoe doe je dat, als je gefocust bent en de tijd snel vergeet? Of als je simpelweg heel veel werk te doen hebt?

Wat is de truc?

TikTokker Regina Fang komt met dé tip voor iedereen die vergeet dat een werkdag ook uit genoeg pauze bestaat: download de Google Chrome EyeCare Extension. Deze extentie zorgt ervoor dat je gedurende de werkdag genoeg verschillende reminders krijgt om even te strekken, te wandelen of te eten. Ook is het de bedoeling dat je je ogen elke 20 minuten rust geeft, dus dat je heel even niet op een beeldscherm kijkt. Dit heet de 20-20-20 regel: Kijk 20 minuten op je scherm, kijk dan naar iets op 20 feet (7 meter) afstand, voor tenminste 20 seconden lang. Dit moet helpen om je ogen gedurende de dag meer rust te geven.

Bekijk de TikTok met uitleg hier:

@regina.fang

developing healthy habits using a @theofficialgoogle chrome extension 👀 #learnontiktok #tiktokpartner #workfromhome

♬ original sound – regina fang

Ervaar jij stress? Lees hier wat het allemaal met je lichaam doet.