Audrey Garot
Audrey Garot Reality 20 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de winnaar van Expeditie Robinson 2022: ‘Er gaat zoveel door je heen’

Wekenlang zaten we iedere maandagavond achter de buis om Expeditie Robinson te kijken en gisteravond was het dan eindelijk zover: de grote finale. Dennis Wilt, Ferry Weertman en London Loy hebben maar liefst 18 kandidaten achter zich gelaten en nu zal één van hen de winnaar worden van Expeditie Robinson 2022.

It was a hell of a ride.

Dit is de winnaar van Expeditie Robinson 2022

35 dagen lang hebben Dennis, Ferry en London op een onbewoond eiland gezeten, hebben ze proeven gedaan en hebben ze mensen naar huis gestuurd. Ook Ferry werd zelfs meerdere keren bijna weggestemd, maar hij was niet uit het veld te slaan. En dat zorgde er dus uiteindelijk voor dat hij, samen met Dennis en London, in de finale kwam te staan van Expeditie Robinson.

Dat de finaleproef niet makkelijk zou zijn, was al wel te verwachten. Toch hadden we dit niet zien aankomen. Presentatrice Nicolette Kluijver noemde het zelfs “een monsterproef”. En dat was het ook zeker. Vanaf het begin had Ferry een flinke voorsprong en zag het er écht naar uit dat hij de winnaar zou worden, maar ook Dennis en London kwamen steeds dichterbij. Uiteindelijk was het toch Dennis die zijn bal raak gooit, waardoor er vuur in zijn wok ontstaat. Dit was het laatste onderdeel en dat betekent dus ook dat Dennis de winnaar is van Expeditie Robinson 2022!

Rollercoaster

Aan de tafel bij Nicolette en Rick kan Dennis het nog steeds niet bevatten. “Ik was eerst blij, daarna heel emotioneel, er gaat echt zoveel door je heen. Dat is niet meer normaal”, zegt hij. “Het is echt een rollercoaster waar je in bent geweest. Het had alle kanten op kunnen gaan. Het zijn niet altijd de sterksten, het zijn niet altijd de slimsten, maar misschien wel diegene die zich het makkelijkst aanpast aan de situatie en dat is ook iets wat ik in mijn leven wel heb meegemaakt.” En dat aanpassingsvermogen heeft er dus uiteindelijk voor gezorgd dat hij de winnaar is van Expeditie Robinson 2022! Congrats!

Oh no! Het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht verschijnt later op de buis dan normaal