Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 12 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze slimme hack krijg je weer ultra zachte voetjes

Nadat je voeten gedurende de hele herst- en winterperiode opgesloten hebben gezeten in dichte schoenen, is er weinig van over. In het ergste geval worden zelfs je hielen en tenen bedekt door een dikke laag eelt. Yiewk. Niet iets waar je op zit te wachten. Waar zijn die zachte voeten nou gebleven?

Als je dalijk die mooie muiltjes of sandalen weer kan dragen, wil je de hele wereld jouw mooie zachte voeten laten zien. Gelukkig heb je die middels deze beautyhack zo weer terug.

De werking van exfoliant

Ben je al bekend met exfoliëren? Een skincare routine waarbij dode huidcellen worden verwijderd, welke plaatsmaken voor een gezonde nieuwe huidlaag. Hierdoor voelt je huilt na slechts een korte periode al veel zachter aan. Dit product wordt voornamelijk toegepast op het gezicht en de nek, maar blijkt ook uitermate geschikt te zien voor degenen die zachte voeten wensen.

Exfoliëren voor zachte voeten

Of je nou een van bovenstaande exfolianten gebruikt of er eentje koopt die geschikt is voor je hele lijf, beiden kan je gebruiken voor deze hack.

Was in de avond je voetjes lekker in de douche, dep ze droog en ga op bed zitten. Leg een handdoekje neer zodat je dekbed schoon blijft en masseer je voeten lekker in met een exfoliant. Maak er meteen een heerlijk me-time moment van door je voeten goed te masseren (of vraag je partner dit te doen).

Als de exfoliant is aangebracht, doe je sokken aan – idealiter van katoen. Zo kunnen je voeten voldoende blijven ademen. Als je je sokken ‘s ochtends uitdoet, zul je merken hoe ontzettend zacht je voetjes zijn geworden. Dit proces kun je gerust tweemaal per week herhalen.

SPF

Wat ontzettend belangrijk is met het gebruik van een exfoliant, is dat je ook gebruik maakt van SPF. Schuif jij ‘s zomers je voeten in die prachtige sandaaltjes? Smeer ze dan in de ochtend (en gedurende de dag) in met een goede SPF zodat je niet verbrandt.