Renée
Renée Life 14 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

7 zaken die je op een rijtje wil hebben zodra je de 25 jaar passeert

Op een gegeven moment moet je er toch aan geloven: je bent écht volwassen geworden. Je kunt het je niet meer veroorloven om ‘s nachts om 5 uur thuis te komen en weer vroeg op te staan om te gaan werken. En ja, het is ook tijd om nu echt eens een buffertje op te gaan bouwen. Beautify zet zeven van deze zaken op een rij die je op een rijtje wil hebben.

Er verandert veel in je leven als je 25 jaar bent geworden. In de meeste gevallen word je serieuzer en denk je serieus na over hoe laat je eigenlijk thuis moet zijn, omdat je morgen gewoon weer mag gaan werken. Maar welke dingen wil je nu echt goed geregeld hebben?

7 dingen die je geregeld wil hebben als je 25 jaar bent

25 jaar is een mooie leeftijd om te weten hoe je nu die perfecte eyeliner zet. Maar ook om te weten hoeveel alcohol je echt op een avond kunt drinken zónder compleet lam te worden. Of hoe je aardappelen hoort te koken. We vullen het lijstje graag nog even voor je aan:

1. Je wil een spaarrekening hebben en er daadwerkelijk geld op hebben staan

Of je het nu wil toegeven of niet, je gaat aan de toekomst denken. Je hebt meer vaste lasten dan voorheen en je wil misschien wel een huis gaan kopen. Niet alleen is het belangrijk om een spaarrekening te hebben, maar ook om er daadwerkelijk geld op te zetten.

Lees ook: Vrouwen onthullen hoeveel spaargeld ze hebben op hun 25ste

2. Je wil afscheid nemen van bepaalde vriendschappen

Wie weet ben je al jaren bevriend met mensen die tja… niet echt meer goede vrienden van je zijn. Evalueer eens wie je in je leven hebt en hoe goed jullie voor elkaar zijn. Kom je tot de conclusie dat je van één of meer vriendschappen beter afscheid kunt nemen, omdat je er geen energie meer in wil steken? Dan is het tijd voor een break-up.

3. Je wil een paar gerechten echt goed kunnen maken

Je hebt een leeftijd bereikt waarop mensen weleens langskomen om bij jóu te eten in plaats van in een restaurant. 25 jaar is in ieder geval een goede leeftijd om een paar gerechten helemaal eigen te maken. Het hoeven geen ingewikkelde recepten te zijn, zolang je het maar onder de knie hebt.

4. Je wil geen spelletjes meer spelen in relaties

De hard to get-periode ligt achter je. Inmiddels ben je toe aan duidelijkheid, want je hebt nu eenmaal geen zin meer om spelletjes te spelen. Het volwassen worden en beter communiceren gaan hand in hand. Vertel je date dat je hem/haar ziet zitten. Bel in plaats van dat jullie spelletjes spelen via WhatsApp. Wedden dat het hierdoor makkelijker gaat in de liefde?

5. Je wil een goede balans tussen werk, privé en me-time

Je hebt veel ballen om hoog te houden. Je werkt, je hebt een sociaal leven en daarnaast heb je ook nog tijd voor jezelf nodig. Zodra je de 25 jaar bent gepasseerd is het goed om hier eens goed naar te kijken. Zeg een afspraak af omdat je even me-time wil inlassen. Neem die ene vrije dag om met een vriendin naar de spa te gaan.

6. Je wil nee leren zeggen

Vind je het van nature lastig om nee te zeggen tegen je baas, je vriendinnen of je familie? Dan is dit hét moment om het te leren. Je grenzen aangeven was nooit eerder zo belangrijk. En geloof ons, je voelt je een stuk beter als je een keer nee zegt in plaats van ja.

7. Je wil weten wat de moeite waard is om in te investeren en wat niet

Is het echt nodig om een wasmachine van 1000 euro aan te schaffen of kan die van 300 euro ook? En die winterjas, is die het geld waard of niet? Nu je zelf voor je rekeningen op moet draaien, is het goed om voor jezelf te weten welke items het investeren waard zijn en welke niet. Met andere woorden: waar doe je lang mee (daar geef je meer geld aan uit) en welke zaken gebruik je maximaal een jaar (daar geef je minder geld aan uit).

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: