Audrey Garot
Audrey Garot Food 24 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je nog een lekker toetje nodig voor kerst? Maak dan een heerlijke dessertbar

Krijg jij bezoek met kerst en heb je nog een last-minute toetje nodig waarmee jij een goede indruk kunt achterlaten? Dan hebben wij dé tip voor jou: een dessertbar. Op deze manier kan je veel verschillende toetjes maken (of halen) en kunnen jouw gasten zelf kiezen wat ze willen. Kleed deze dessertbar mooi aan en je gasten zullen verstelt staan van dit overheerlijke toetje!

Het is gegarandeerd een succes.

Dit is hoe jij je eigen dessertbar kan maken

Het klinkt natuurlijk super leuk, zo’n eigen dessertbar. Maar hoe maak je zoiets klaar? En is het niet te veel werk? Gelukkig valt dit allemaal reuze mee. Het is namelijk totaal niet moeilijk en je hoeft er ook echt niet uren voor in de keuken te staan. Perfect dus voor als je nog een toetje nodig hebt! Hieronder staan de stappen die je moet doorlopen voor het maken van dé perfecte dessertbar.

1. Zoek een goede plek voor de dessertbar

Je hebt je familie en vrienden uitgenodigd om bij jou te komen eten, dus wil je natuurlijk dat het een groot succes wordt. Daarom moet de dessertbar tot het laatste moment een grote verrassing blijven, zodat ze er helemaal versteld van staan. Kies hiervoor daarom een plek uit wat niet meteen opvalt bij je bezoek. Ook moet er natuurlijk genoeg ruimte zijn om al het lekkers neer te zetten.

2. Gebruik verschillende schalen

Voor deze overheerlijke dessertbar heb je natuurlijk meerdere toetjes waaruit je gasten kunnen kiezen. Zorg er dus voor dat je veel schalen hebt, waar jij je verschillende toetjes op kunt leggen.

3. Kies zoete lekkernijen uit

Dit is misschien wel de leukste stap. Het is namelijk tijd om de toetjes voor de dessertbar uit te kiezen. Maar hoe leuk dit ook is, er moeten ook keuzes gemaakt worden. En dat kan nog best lastig zijn, want er zijn zóó ontzettend veel lekkernijen. Om in de kerststemming te blijven kan je bijvoorbeeld zelf kerstkoekjes maken of een leuke kersttaart. Ook kan je gaan voor een zelfgemaakte cake, of haal bij de supermarkt een cheesecake of een heerlijke chocolademousse. Je kan ook deze viral winterse chocolade dennenappels maken. Genoeg keuze dus!

4. Serveer een lekker drankje

Last but not least: het drinken. De dessertbar is een feestelijke afsluiter, dus het drinken wat je hierbij serveert moet dat ook zijn. Maak bijvoorbeeld een lekkere warme chocolademelk met slagroom en mini marshmallows of ga voor een feestelijk glaasje bubbels voor iedereen! Enjoy!

De meest verrassende alcoholvrije drankjes voor bij het kerstdiner