Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 21 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Ziek en snotterig? Door deze recepten knap jij binnen no time weer op

De dagen worden donkerder, de temperaturen dalen en we halen onze dikste winterjas weer uit te kast. Helaas gaat deze tijd vaak gepaard met griepjes. Als je ziek op de bank ligt, is er één ding dat je het liefst wilt: kippensoep, het liefst van oma. Maar wist je dat er nog veel meer recepten zijn die goed zijn tegen griep?

Als je ziek bent, is eten wel het laatste waar je aan denkt. Je hoort je moeder misschien nu al zeggen: ‘Nee je moet eten, juist als je ziek bent’. En eigenlijk weten we ook wel dat ze gelijk heeft. Daarom hier een aantal recepten voor tijdens deze ellendige dagen.

Hoe spicier, hoe beter

Hoe kruidiger en ook pittiger je eten of drinken is, hoe sneller je opknapt. Van gemberthee weten we inmiddels dat dit super goed voor je is. Drink dus in ieder geval zoveel mogelijk gemberthee, eventueel met citroen. Daarnaast zijn gerechten met gember ook heel goed voor je. Probeer bijvoorbeeld dit recept van bami met verse gember eens uit.

Een ander wondermiddeltje is kurkuma. Deze wortel, die je vaak in poedervorm koopt, gaat ontstekingen tegen. Ook krijgt je spijsverteringsstelsel een boost. Misschien is deze kurkuma latte iets voor jou?

Ben je vooral heel erg verkouden? Dan kunnen rode pepers heel goed helpen. Ze zitten namelijk vol met vitamine c en capsicum. Bij buikgriep of maagklachten kun je deze hete vrienden natuurlijk beter niet gebruiken.

Zachte structuren

Simpele rijstgerechten met een zachte structuur zijn dé oplossing volgens Aziaten. Deze zijn namelijk makkelijk te verteren. Het Indonesische gerecht bubur ayam, een soort rijstpap met kip, schijnt hét medicijn tegen buikgriep, verkoudheid en alle andere ellende te zijn. Combineer het gerecht met gember en chilipeper en jouw lichaam krijgt een super boost.

Soep is je beste vriend

Zoals we in het begin van dit artikel al zeiden, is soep hetgeen waar we het meest naar snakken tijdens onze zieke dagen. Het is makkelijk te maken, goed te verteren en super gezond. Wij raden deze preisoep aan bomvol kruiden en met zoete aardappel en champignons. Of wat dacht je van deze wortelsoep?

Nu alleen je moeder of huisgenoten even heel lief aankijken, zodat jij zelf niet je bed uit hoeft om het te maken.

Ziek in bed? Door deze Netflix films voel je je een stuk beter