Emma Toussain
Emma Toussain Mentale Gezondheid 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zit je in een zomerdip? Zo kom je daar weer uit

Inmiddels geeft de kalender aan dat het al (!) 9 augustus is, wat betekent dat de zomer langzaamaan tot een einde komt. Je hebt nog drie weken voordat september weer begint en hoe je ‘t ook wendt of keert, dat is toch een teken dat de zomervakantie voorbij is. Maar.. we hebben helemaal niet van het mooie weer kunnen genieten? Nee, de zomer was dit jaar niet heel lief voor ons. Zit jij daardoor in een zomerdip? Zó kom je daar weer uit.

Zit je in een zomerdip? Zo kom je daar weer uit

Tsja, heel leuk is het natuurlijk niet dat juli en augustus niet de beste zomermaanden ooit zijn. Qua weer dan hè – en da’s een goeie meetlat. Want al die dagen strand, avondjes op terrassen.. zijn toch leuker als het boven de twintig graden is. En het niet regent of heel hard waait. Helaas kan je er niet zo veel aan doen, toch is het dan niet zo gek dat je in een soort dipje belandt. Want de herfst nadert ook en dat is geen lekker gevoel, helemaal voor de zomerfanaten. Hoe zorg je er dan voor dat je toch blij blijft? Wij geven je een aantal tips.

1. Het weerbericht wordt stééds positiever

Niet echt een tip, meer een mededeling om je moed in te praten. Morgen staat er 23 graden op de meter en vrijdag 26! Mét zon. Dat worden dus weer de eerste zomerdagen in tijden, waar jij van kunt genieten.

2. Boek een lekkere vakantie in oktober

Mocht je echt helemaal klaar zijn met dit weer, boek dan nog een vakantie. Misschien ben je al geweest of nog niet, maar iets om naar uit te kijken maakt ‘t allemaal ook wat makkelijker. Hoeft niet ingewikkeld te zijn – hup, gewoon een ticket naar de Spaanse Costa of een Grieks eiland. Hele dag lekker liggen in de zon, boek erbij én lekker eten.

3. Mooi weer? Neem een dag vrij en ga doen wat je leuk vindt

Aangezien het dus weer wat beter wordt, neem nog een aantal dagen vrij. Zo zit je in elk geval niet binnen te sippen als de zon schijnt, ga er op uit!

4. Boek een sportles

Dit is meer om je hoofd leeg te maken en om lekkerder in je vel te zitten, altijd een goed idee als je in een dipje zit.

5. Gebruik een goeie selftan

Zie jij niet meer dat je al op vakantie bent geweest? Investeer in een goeie selftan en ga aan de slag. Zo lijkt ‘t alsof je van een Italiaans strand komt wandelen en dat doet ook al iets met je mind.

Wil je heen: Friends komt met pop-upmuseum naar Amsterdam