Redactie
Redactie Lichaam 29 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo haal je die zuigzoen (oeps) weg

Soms loopt een intiem moment een beetje uit de hand en kom je erachter dat jouw lover een flinke zuigzoen heeft achtergelaten. Een ongemakkelijke verrassing, vooral als het op een zichtbare plek zit. In de meeste gevallen trekt een zuigzoen vanzelf weg, maar toch zijn er momenten dat je de welbekende liefdesbeet het liefst zo snel mogelijk laat verdwijnen. Er zijn een aantal handige trucjes hoe jij zo snel mogelijk van deze opvallende plek afkomt.

Hier komen ze!

Masseer de zuigzoen niet

Het klinkt logisch om je zuigzoen te masseren, toch zorg je er dan voor dat de plek alleen maar groter wordt. Je beschadigt namelijk je huid, waardoor je zuigzoen alleen maar meer zal opvallen. Probeer er dus vanaf te blijven.

Gebruik ijs

Hou zo snel mogelijk ijs tegen de zuigzoen. Door de kou vernauwen je bloedvaten, hierdoor neemt de zwelling af en zal de liefdesbeet minder goed te zien zijn. Zorg er wel voor dat het ijs in een doek gewikkeld is. Doe dit niet langer dan twintig minuten en herhaal dit dagelijks tot de zuigzoen is verdwenen.

Gebruik warm drukverband

Als de zuigzoen na een aantal dagen nog steeds aanwezig is, kan je gebruik maken van een warm drukverband. Door de warmte zetten je bloedvaten juist uit, hierdoor zal de doorbloeding sneller gaan en kan de plek een stuk sneller genezen.

Hydrateren

Gebruik een vochtinbrengende crème, dit kan de genezing namelijk versnellen. Breng een royale laag aan over jouw zuigzoen en laat dit ongeveer tien minuten zitten. Haal de crème er vervolgens af en herhaal dit twee keer per dag.

Tandpasta

Gebruik tandpasta alleen in de grootste noodgevallen, het is namelijk niet goed voor je huid. Smeer de tandpasta op je zuigzoen en laat dit even intrekken en haal het er na vijf minuten weer af. Je liefdesbeet is al een stuk minder groot, maar om hem helemaal weg te werken kan je ook nog wat make-up opsmeren zodat niemand ziet wat jij hebt uitgespookt.

Met deze hack is jouw beautyblender binnen no time weer als nieuw