Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 18 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Zin in een zomerliefde? Dan wil je vandaag nog deze Netflix-films bingen

Nu de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen merken we allemaal wel weer dat we toe zijn aan de zomer. Lekker uren buiten zitten, liggen in de zon en ontzettend veel ijsjes eten. Maar wat ook zo lekker is aan de zomer is het vinden van een zomerliefde. Ben jij nu al helemaal toe aan een zomerliefde? Dan wil je vandaag nog deze Netflix-films bingen die je die heerlijke zomerkriebels geven.

Hou jij ook zo van de liefde?

Netflix-films

Netflix staat vol met series en films. Hier komen elke maand nieuwe namen bij, maar er zijn ook veel goede klassiekers die op Netflix staan. Zo staan er een hoop geweldige romantische films op Netflix en wij zetten onze favorieten voor je op een rij. Geloof ons: Hier krijg je gegarandeerd die heerlijke zomerse liefdeskriebels van.

1. Letters to Juliet

Letters to Juliet is een Amerikaanse romantische komedie-dramafilm uit 2010. Hierin volg je Sophie, een jonge Amerikaanse vrouw die voor The New Yorker werkt als factchecker. Hoewel ze hier heel goed in is, is haar grote passie schrijven. Hier komt ze mee in contact als ze ontdekt dat duizenden afgezaagde “brieven aan Julia” die op Julia’s binnenplaats in Verona worden achtergelaten, doorgaans worden beantwoord door de “secretarissen van Julia”.

Ze is namelijk met haar chef-kok verloofde Victor naar Verona, Italië gereisd, maar hij is totaal niet onder de indruk van de romantiek van Italië en doet liever onderzoek naar zijn binnenkort te openen restaurant. Hierdoor maakt Sophie de keuze om zich bij de “secretarissen van Julia” aan te sluiten en vindt per ongelijk een onbeantwoorde brief van Claire Smith uit 1957. Dit zorgt voor hele nieuwe liefdesverhalen waarbij je compleet wegzwijmelt.

8x dating gewoontes die jou heel aantrekkelijk maken

2. Think Like A Man

In Think Like A Man volg je 4 vrouwen die besluiten hun relatieproblemen op te lossen met advies uit de bestseller ‘Act like a lady, think like a man’ van Steve Harvey. Je hebt “The Mama’s Boy” vs. “The Single Mom”, “The Non-Committer” vs. “The Girl Who Wants the Ring”, “The Dreamer” vs. “The Woman Who Is Her Own Man” en “The Player” vs. “The 90 Day Rule Girl”.

Net wanneer alles op rolletjes lijkt te lopen vechten de mannen terug en gebruiken ze het advies wat de vrouwen gebruiken tegen hun. En hoewel dit in eerste instantie een heel goed idee lijkt, blijkt het uiteindelijk niet goed af te lopen.

Fun fact: het boek van Steve Harvey vol met adviezen is ook in het echte leven te koop!

3. The Best of Me

Op zoek naar zomerse liefdeskriebels en een tranentrekker? Dan zit je met The Best of Me helemaal goed. Deze film volgt het verhaal van Amanda en Dawson die toen ze tieners waren stapelverliefd waren. Maar door verschillende obstakels in hun leven gingen ze hun eigen weg. Tot ze beiden een belletje krijgen dat een belangrijk persoon in hun leven, Tuck, is komen te overlijden.

Na jaren zien ze elkaar weer en spenderen ze meerdere dagen samen. Dit zorgt ervoor dat die oude liefdesvlam die nooit gedoofd is weer harder dat ooit gaat branden en het lijkt het erop dat ze elkaar weer helemaal gevonden hebben.

Sex/Life is na twee seizoenen gecanceld door Netflix door uitspraken van hoofdrolspeler

4. The Vow

The Vow volgt Paige Collins en haar man Leo. Ze hebben een ontzettend gelukkig leven vol met mooie herinneringen. Waar wat als je die herinneringen opeens kwijt bent? Na een date in de bios komen Paige en Leo terecht in een auto-ongeluk, waardoor Paige haar herinneringen van de afgelopen 5 jaar verliest.

Ze heeft geen herinneringen meer aan haar man Leo en begrijpt niet waarom ze haar rechtenstudie niet heeft afgemaakt, haar verloving met haar vorige verloofde, Jeremy, verbrak en waarom ze geen contact meer had met haar familie en vrienden. Door deze grote verandering komen Paige en Leo in een compleet ander leven terecht, maar Leo doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zijn vrouw opnieuw verliefd op hem wordt.

5. Dirty Dancing

Hou jij van de liefde en van dansen? Dan wil je Dirty Dancing vandaag nog gaan kijken. In deze film volg je Frances, ook bekend als Baby, die met haar ouders en zus op zomervakantie gaat. Hier komt ze Johnny Castle, een goede danser op het vakantie park, tegen.

Hoewel zij op slag verlieft lijkt te zijn, wil Johnny maar weinig van haar weten. Tot ze zijn goede vriendin Penny Johnson te hulp schiet en met Johnny gaat dansen. Ze komt er hierdoor niet alleen achter dat ze gevoelens heeft voor Johnny, maar ontdekt ook nog eens dat ze verliefd is op dansen.

6. Eat Pray Love

Toe aan een dosis zelfliefde? Dat is precies waar de film Eat Pray Love voor staat. Elizabeth Gilbert, gespeeld door Julia Robberts, komt erachter dat ze in haar hele leven alleen maar in relaties heeft gezeten. Hierdoor heeft ze zichzelf en de liefde voor haarzelf compleet verwaarloost, maar daar gaat ze verandering in brengen.

Ze gaat op wereldreis naar Italië, India en Bali om te eten, te bidden en vervolgens liefde te vinden. Want kan je wel echt verliefd worden op de juiste persoon als je geen liefde hebt voor jezelf?

Zit jij in een “situationship” zonder dat je het weet? Dit zijn de kenmerken waar je op moet letten