Emma Toussain
Emma Toussain Food 23 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

Iedereen eet nu zure matten uit de vriezer en dit wil jij ook proberen

Op TikTok is er een nieuwe trend gaande, mensen stoppen namelijk massaal snoep (specifiek zure matten) in de vriezer om het vervolgens op te eten. Als je de zure matten in de vriezer legt worden ze natuurlijk hard en dan wordt het dus een zuurtje, in plaats van een soort zure winegum. Eigenlijk heel slim!

Zure matten in de vriezer

Als je fan bent van zuur snoep dan zijn zure matten vast en zeker voor jou weggelegd. Je hebt ze in allerlei kleuren en smaken, maar de rainbow-versie is toch wel onze favoriet. TikTokkers hebben nu ontdekt dat als je de zure matten voor een aantal uur in de vriezer legt dat ze dan (uiteraard) bevriezen en dat ze dan hard worden. Als je ze dan uit de vriezer haalt en opeet dan heb je dus eigenlijk een soort harde zuurtjes, maar dan in zure mat-vorm. Meerdere TikTokkers (en snoepwinkel Jamin zelf!) proberen deze hack uit.

@jaminonline

Dit was zo crunchy😍😋. Heb jij deze hack al geprobeerd?👇🏻 #fy #fyp #viral #zurematten #candyhack #zurenmattenhack #freezedcandy

♬ how would they know bad girls club – Chris Gleason

Een tip die veel meegeven is dat je de zure matten wel meteen moet eten, want als je ze te lang uit te vriezer houdt of te lang vasthebt dan ontdooien ze natuurlijk weer en dan kan je weer opnieuw beginnen.

@larissaverbon

Taste test: zure matten uit de vriezer! Ik kwam deze food trend op Tiktok tegen en moest ‘em ook proberen 🤪🥶 #zurematten #tastetest #frozencandy #actionnederland #snoepproeven

♬ original sound – Larissa Verbon

Mo probeert het ook nog even:

@monicageuze

Taste testttt✔️

♬ origineel geluid – Monica Geuze

Kleine disclaimer: probeer niet het hele pakje zure matten in één keer op te eten.. Niet zo lekker voor je maagzuurgehaltes, maar we hoorden ook iemand praten over dat de tong bleef plakken omdat het snoep bevoren is en dat kan gevaarlijk zijn. Just a little tip.

Zo kom je van bacne af – die vervelende puistjes op je rug