Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 23 dec 2021
Leestijd: 6 minuten

Door deze 15 TikTok-hacks zet jij straks eyeliner als een professional

Er zijn op TikTok veel tips en tricks te vinden om je make-upskills te optimaliseren. Als je op de hashtag #makeuphack zoekt wordt je beladen met duizenden (als het er niet meer zijn) hacks. Van oplossingen voor make-upproblemen tot de beste technieken om je oogschaduw aan te brengen. Er is eigenlijk niks wat je niet kan vinden. Een van de lastigste make-uptechnieken blijft toch wel het aanbrengen van eyeliner, maar ook daar heeft deze app genoeg tips voor.

Yes!

Eyeliner

Iedereen wil de perfecte eyeliner ‘wing’ creëren, maar het is toch vaak lastiger dan het eruit ziet. Ben jij altijd zo in de weer met make-up remover en wattenstaafjes? Gelukkig zijn er op TikTok veel andere eyeliner veel hacks te vinden.. Voor ieder wat wils dus.

Wij hebben vijftien van deze eyeliner-hacks op een rij gezet!

1. Flosdraad eyeliner hack

@ipsy

Not sure about this one. 🙃 #eyelinerhacks #makeuphacks #eyelinerhack #fyp #fpy #IPSY

♬ original sound – IPSY

We weten het, het klinkt raar. Flosdraad voor je eyeliner? Je hebt wel wat vaardigheid en een vaste hand nodig voor deze hack. Druk de flosdraad diagonaal tegen de huid om een lijn te creëren. Doe hetzelfde op je ooglid om de twee uiteindes te verbinden. Vul de ruimte op met je eyeliner.

2. Banaan eyeliner hack

@molchanovamua

♬ original sound – vrywvy

Ja, je leest het goed. Een Banaan. Voor deze hack heb je de steel van een banaan nodig. TikTokker @molchanovamua snijdt het uiteinde van de banaan af en maakt het puntig. Ze verwarmt de steel met een aansteker en veegt het langs haar ooglid. Wees daarom ook vooral voorzichtig als je deze hack probeert.

3. Tape

@kat_longoria

#eyeliner tutorial❤️‍🔥

♬ original sound – xxtristanxo

Voor een super nauwkeurige cat-eye gebruik je medische tape. TikTokker @kat_longoria plakt de medische tape onder haar neus en sleept beide kanten naar de buitenste uiteinden van haar ogen.

Daarnaast knipt ze twee kleinere stukjes van de tape, deze plaatst ze op het midden van haar oogleden zodat het de andere uiteinden van de tape ontmoet. Hierdoor ontstaat er een driehoek waar je je favoriete eyeliner of oogschaduw kunt aanbrengen. Als laatst haal je de tape eraf en je hebt de perfecte wing!

4. Haarspeld eyeliner-hack

@annnakra

😻

♬ оригинальный звук – akha

Pak er een bobbypin bij en bedek het met je favoriete eyeliner. Stempel de bobbypin op het buitenste deel van je oog om de wing te creëren. Je hoeft het alleen nog in te vullen en je bent klaar!

5. De drie lijnen-hack

@ipsy

Line it. Swipe it. Love it. 😍 #eyelinerhack #makeuphacks #eyelinerhacks #fyp #fpy #IPSY

♬ original sound – IPSY

Deze hack werkt het beste met vloeibare eyeliner! Begin met het trekken van drie verticale lijnen op je wimperlijn. Verbind alle lijnen met elkaar wanneer je alle drie de lijnen hebt getekend. Teken als laatst een wing en je bent klaar!

6. De originele tape hack

@muendemakeup

Crédit @ipsy #eyelinertutorial #eyelinerhack #eyeliner #eyeliner36 #eyelinerchallenge #liner #eyelinertutotrial #eyelinerart #maquillage #maquillage1

♬ Ich Liebe Dich – Shay

Pak de dichtstbijzijnde plakband erbij en plak twee stukjes op de buitenste hoek van je oog. Maak vervolgens een wing. Wees wel voorzichtig als je de plakband verwijdert.

7. Een vork

@mireyarios

Yay or nay? #WrappingGifts #HolidayTreats #forkhack #eyelinertutorial #eyelinerhacks #eyelinerhack #beautytipsbymireya

♬ WHAT WE DOINGGG – Nate✨

In de Kleine Zeemeermin gebruiken ze de vork voor het haar, TikTok gebruikt het als eyeliner-hack. Plaats het uiteinde van de vork in schuine richting op de buitenste hoek van je oog. De rechtheid van de vork helpt bij het maken van een rechte lijn.

8. Een hack voor de perfecte inner corner eyeliner

@suzi_sina

Omg this hack😱 I love it😍 #eyelinerhack #foxeyeliner #innercornereyeliner #makeuphacks #beautyhacks #bobbypinhack #beautytricks

♬ Get Up (feat. Chamillionaire) (Main Version) – Ciara

Voor deze hack heb je ook een bobby pin nodig, maar deze keer gebruiken we het voor de binnenste ooghoeken. Pak het open uiteinde van de bobby pin en knijp de huid van de top van je neus samen. De binnenste hoeken worden hierdoor naar binnen getrokken en de huid wordt iets strakker getrokken. Hierdoor kan je een scherpe punt maken.

9. De pragmatische aanpak

@ling.kt

#eyeliner101 😆✌🏽 #makeup #eyelinerhack #lol #thisishowitsdone #shopdrop #takeitupagear

♬ original sound – vialsss

Is het gebruik van huishoudspullen niet jouw ding, dan kan je altijd jouw eyeliner fixen met een wattenstaafje en make-upremover.

10. Multitasking-hack

@charlotteparler

They’re back in stock! Link in bio ✨ @dieuxskin #skincare #beauty #skincareroutine #tiktokbeauty it’s my company full disclosure ✨

♬ original sound – Charlotte Palermino

Deze hack is perfect voor als je weinig tijd hebt. Breng eerst je oogmasker aan, niet alleen om de donkere kringen te verlichten, maar ook als guide om de perfecte eyeliner aan te brengen. Hoe handig is dit?!

11. Potlood-hack

@slaybyjess

Eyeliner tip for beginners 🖤 #eyeliner #eyelinertutorial #makeup #makeuptutorial #eyelinerhack

♬ formula – favsoundds

Deze eyeliner-hack is speciaal voor beginners. Gebruik in plaats van vloeibare eyeliner, een oogpotlood. Gebruik daarna een borstel met een klein schuin penseeltje om de wing te perfectioneren.

12. Glam filter hack

@immsiethorpe

#eyelinerhack #filtercheck #makeupin2021 #makeupnoob #makeup #firsttiktok #lol #getmeoutofhere #feltviralmightdeletelater

♬ original sound – Imogen Thorpe

Alles wat je hiervoor nodig hebt is de filter en een vloeibare eyeliner.

13. Tips voor witte eyeliner

@rachelocoolmua

Let me know if this helps! #whiteeyeliner #eyelinerhack #howto #tutorial #mua

♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio

Vind jij het ook lastig om witte eyeliner op de waterlijn er natuurlijk uit de laten zien? TikTokker @rachelocoolmua laat zien dat je het slechts op de helft van je waterlijn moet aan brengen. Hierdoor creëer je de uitstraling van heldere en bredere ogen.

14. Driehoek hack

@mynamesgiorgi

♬ misery meat sodikken – Bug!!

Dit is het bewijs dat je ook een dikke eyeliner kunt rocken. Maak ten eerste een driehoek om een wing te maken en trek vervolgens een lijn naar de wimperlijn. Vul daarna de wing in en je bent klaar!

15. Stempel hack

@martacruzyt

#costurar com @sharemakeup not the same but it works 😳 #makeup #eyeliner #eyelinertrick #halfeyeliner #tipsandtricks #fyp

♬ som original – MARTA

Als je nog wat kleine make-upsponsjes hebt liggen, hebben wij de perfecte manier gevonden om ze te gebruiken. Breng vloeibare eyeliner aan op de rand van de spons. Hierdoor wordt het een stempel en daarnaast wordt het makkelijk om de eyeliner aanbrengen. Kortom: het wordt een stuk makkelijker zo!

Met deze hobby komt jij de lockdown wel door volgens jouw sterrenbeeld