Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 8 okt 2021
Leestijd: 7 minuten

Dit zijn de 25 beste horrorfilms om je in de Halloween-spirit te krijgen

Halloween is niet zomaar een eenmalig iets. Er wordt het hele jaar al uitgekeken naar spooky-season. En hoe kun je jezelf beter voorbereiden, dan een horrorfilm-marathon. Wij hebben vijfentwintig beste horrorfilms op een rijtje gezet.

Van klassiekers tot de nieuwste films, ze staan er allemaal tussen.

Candyman (2021)

Candyman is geregisseerd door Nia NaCosta. Deze film is de sequel van de ’90s cult classic. Het volgt Anthony Mccoy een schilder uit Chicago, terwijl hij de waarheid achter de legende ontdekt.

Te zien op: alleen in de bioscoop.

Things Heard and Seen (2021)

Amanda Seyfried speelt in deze film een kunstenaar die met tegenzin met haar nieuwe echtgenoot en jonge dochter naar een afgelegen stadje verhuist. Terwijl ze worstelt met eenzaamheid, voelt ze ook iets onheilspellends binnen de muren van haar nieuwe huis, maar ook in haar huwelijk groeien.

Te zien op: Netflix

Old (2021)

Een familie denkt dat ze de jackpot hebben gewonnen als ze een afgelegen strand, dat lijkt een tropisch paradijs, ontdekken. The catch? Ze verouderen plotseling heel snel, waardoor ze nog minder dan 24 uur te leven hebben.

Waar kan ik de film kijken? Alleen in de bioscoop

Last Night in Soho (2021)

Eloise wordt getransporteerd naar Londen in de jaren ’60, hier ontmoet ze Sandy, een zenuwslopend mooie zangeres, die haar aandacht op meer dan één manier vasthoudt.

Waar kan ik de film kijken? Alleen in de bioscoop

Halloween Kills (2021)

Halloween Kills is het vervolg op Halloween uit 2018. Dit vervolg volgt Laurie Stode op de avond dat ze voorgoed afgerekend lijkt te hebben met Michael Myers. Brandweervoertuigen staan klaar om het brandende huis te blussen, maar een wederopstanding van Michael is hiermee niet uitgesloten.

Waar kan ik de film kijken? Alleen in de bioscoop

The Forever Purge (2021)

Dit is het vervolg op The Purge: Election Year, naar verwachting is dit het laatste deel. We kunnen dan waarschijnlijk ook veel geweld verwachten. De film volgt een groep Amerikanen die proberen te vluchten uit de Verenigde Staten, nadat Purge-loyalisten begonnen met moorden.

Waar kan ik de film kijken? In de bioscoop en Amazon Prime

Fear Street Part One: 1994 (2021)

Een groep tieners in Shadyside ontdekt onbewust een eeuwenoude kwaad, dat hun stad al lang teistert.

Waar kan ik de film kijken? Netflix

Fear Street Part Two: 1978 (2021)

Dit is het tweede deel van Fear Street. Deze film neemt ons mee naar de jaren ’70, waar een groep tieners op een kampeertrip moeten samenwerken om te ontsnappen aan de kampleider die ze probeert te vermoorden.

Waar kan ik de film kijken? Netflix

Fear Street Part Three: 1666 (2021)

Het derde en laatste deel van Fear Street neemt ons terug naar 1666, de jongeren ontdekken de wortels van de oude terreur die verantwoordelijk was voor 300 jaar lange duisternis van Shadyside.

Waar kan ik de film kijken? Netflix

Scream (1996)

Eén van de meest iconische horrorfilms, het vindt plaats in de stad Woodsboro waar een moordenaar gekleed in een masker iedereen vermoord. En iedereen lijkt verdacht…

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

Midsommar (2019)

Florence Pugh speelt in een duistere horror, over een stel dat de geboorteplaats van een vriend bezoekt voor het jaarlijkse Midsummer festival. Het idyllische toevluchtsoord is echter niet wat het lijkt, ze zijn namelijk in de handen van een vreemde gewelddadige sekte.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

A Quiet Place (2018)

A Quiet Place is een spannende horror, die in een wereld afspeelt waarin mensen zijn gedood door blinde, lawaaijagende wezens. Hierdoor is het gezin gedwongen om in gebarentaal te communiceren zodat de wezens op afstand blijven. De hoofdrollen worden gespeeld door Emily Blunt en John Krasinski, die in het echt ook een koppel zijn.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

The Conjuring (2013)

Als supernatural horrorfilms jouw ding zijn, dan is dit de perfecte film. Deze film volgt de familie Perron die naar een afgelegen boerderij verhuizen. Hier maken ze bovennatuurlijke gebeurtenissen mee. Ze halen paranormale onderzoekers binnen en ontdekken dat het huis een bloederig verleden heeft.

Waar kan ik de film kijken? Netflix

The Invisible Man (2020)

Elisabeth Moss, bekend van The Handmaid’s Tale speelt in deze spookachtige horror de hoofdrol. De film volgt Cecilia Kass die het huis ontvlucht van haar gewelddadige vriend Adrian, om bij een jeugdvriend in te trekken. Na het nieuws dat Adrian zelfmoord heeft gepleegd en hij haar een fortuin heeft nagelaten, beginnen er griezelige dingen te gebeuren. Misschien is ze toch niet vrij van hem?

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

Get Out (2017)

Daniel Kaluuya en Allison Williams spelen in deze mysterie-horror, deze film gaat over een jonge Afro-Amerikaan die voor het eerst de ouders van zijn vriendin ontmoet. Terwijl het weekend van slecht naar freaky gaat, nemen dingen een wending.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

Saw (2004)

Een klassieke horrorfilm die te griezelig is. Bereid je voor! Perfect voor Halloween!

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

Annabelle Comes Home (2019)

Bereid je voor om je jeugd van met poppenspelen te verpesten. Annabelle Comes Home volgt een bezeten pop die de boze geesten in een kamer wakker maakt en het is zeker eng.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

Exorcist (1973)

The Exorcist is de moeder van alle exorcism-films. Linda Blair speelt een twaalfjarig meisje dat bezeten is door Satan zelf. Naast alle klassieke symptomen, kan ze haar hoofd 360 graden draaien.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

Carrie (1976)

Deze klassieke cult-horror van de roman van Stephen King kan niet in het lijstje missen om in de Halloween spirit te komen.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

IT (1990 & 2017)

Stephen King’s klassieker over de demonische clown Pennywise veroorzaakte begin jaren ’90 al een wereldwijde angst voor clowns, maar ook in 2017 was dit het geval bij de remake. In de openingsscène zien we hoe kleine Georgie zijn papieren boot verliest in de goot en een ontmoeting heeft met Pennywise. Maar krijgt hij ooit zijn boot terug?

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

The Sixth Sense (1999)

Kan je dode mensen zien? Cole Sear wel. Deze film van M. Night Shyamalan zorgde ervoor dat mensen massaal naar de bioscoop gingen. Niet alleen omdat de film ervoor zorgen dat mensen recht uit de stoelen sprongen van de schrik, maar ook vanwege de legendarische draai van de film.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

The Shining (1980)

Jack Nicholson neemt het hele gezin mee naar een afgelegen hotel om ervoor te zorgen in het laagseizoen. Maar het spookt overal in het hotel en zijn afdaling in waanzin is angstaanjagend.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

Silence of The Lambs (1991)

Deze film is de definitie van een klassieker. Clarice Starling gespeeld door Jodie Foster, is een FBI-agent die hulp zoekt bij een onwaarschijnlijke bondgenoot. Namelijk bij Hannibal Lecter, een psychopatische seriemoordenaar en voormalig psychiater. Dit doet ze om een mede-seriemoordenaar op te sporen en te stoppen.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime

Hocus Pocus (1993)

Sarah Jessica Parker en Bette Midler schitteren als heksen die honderd jaar na hun dood worden opgewekt. Ze hebben hun ogen maar op één ding gericht: wraak.

Waar kan ik de film kijken? Disney+.

Jennifer’s Body (2009)

Deze Amerikaanse black-comedy film, geschreven door Diablo Cody en geregisseerd door Karyn Kusama, kwam uit in 2009, maar is nog steeds super populair. De film draait om een bezeten middelbare schoolmeisje dat haar mannelijke klasgenoten vermoordt, terwijl haar beste vriend haar probeert te stoppen. Met in de hoofdrol Megan Fox en Amanda Seyfried.

Waar kan ik de film kijken? Amazon Prime.

Dit zijn de 10 beste Halloween-kostuums voor koppels