Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 15 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

YUM: 4 cocktails die je deze Pasen écht wil proberen

Het is bijna Pasen en dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan cocktails. Bij cocktails denk je in eerste instantie aan een zwoele zomeravond, toch? Toch gaan wij je proberen te overtuigen om dit paasweekend een een cocktailavond te organiseren!

Deze vier paascocktails zijn echt heel erg lekker.

Pasen

Bij Pasen denk je aan eieren zoeken en lekker eten tijdens de paasbrunch. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar we gaan het deze paasdagen even helemaal anders doen. Hoe? Nou, namelijk door cocktails bij de brunch te drinken of natuurlijk gewoon in de avond. Geinteresseerd? Mooi, dan bespreken we nu de vier overheerlijke paascocktails.

1. Advocaat Martini cocktail

Advocaat is een Hollands drankje, dat gemaakt is van brandewijn, suiker en ei. Dit is dus het perfecte drankje! Advocaat is dik waardoor het niet makkelijk te drinken is uit een glas. Lepel het daarom uit een glaasje. Naast dat je dit drankje op de traditionele manier kan maken, kun je ook gaan voor een variant met wat wodka, een scheutje amaretto en ter garnering nootmuskaat of een kaneelstokje!

Ingrediënten voor 1 persoon:

Voor deze cocktail heb je 30 ml wodka, 30 ml advocaat, 30 ml disaronno (amaretto), ijsblokjes, nootmuskaat of een kaneelstokje nodig.

Bereidingswijze:
Het maken van de cocktail is ook niet moeilijk: Meng de advocaat, wodka, amaretto en ijsblokjes goed. Schenk het goedje in een martiniglas. Garneer met wat nootmuskaatrasp voor wat extra pit of gebruik een kaneelstokje ter garnering.

2. Mimosa

Je hebt misschien al wel eens een ontbijtje of brunch gehad met een mimosa erbij. Ook bij de paasbrunch is een mimosa een goede optie. Het drankje is lekker fris en fruitig. De bereidingswijze is simpel! Wat heb je nodig? Een champagneglas, jus d’orange, champagne en een scheutje Cointreau. Ook zonder alcohol is ‘ie net zo lekker. Heb je liever geen jus d’orange? Dan is een variant met een bolletje aardbeienijs, scheutje wodka, champagne en een toefje slagroom ook prima!

Ingrediënten voor 1 persoon:

Voor de cocktail heb je (alcoholvrije) champagne of cava nodig, 5 ml Cointreau, een scheutje rode limonade voor een 0.0 Mimosa en jus d’orange.

Bereidingswijze:
Je maakt de cocktail door een laagje gekoelde jus d’orange in een champagneglas een te schenken. Verder vul je het glas bij met gekoelde champagne en roer je het drankje voorzichtig. Maak de cocktail af door een klein scheutje Cointreau toe te voegen.

3. Perzik Bellini

Een Perzik Bellini is een soort smoothie met bubbels. Het heeft een oranje kleurtje en dat zorgt voor een vrolijke sfeer op de op de paastafel. Daarnaast is de cocktail ook nog eens hartstikke lekker, fris en zoet.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 fles champagne of prosecco en 4 perziken.

Bereidingswijze:
Je maakt de Perzik Bellini door de perziken te ontvellen, ontpitten en te pureren. Koel dit mengsel 10 minuten in de vriezer. Gebruik daarna een champagneglas om de Bellini’s te serveren. Schep in elk glas 2 eetlepels van de gekoelde puree. Vul daarna het glas met champagne of prosecco.

4. Liquid Easter

Deze cocktail is een echte paascocktail, bestaand uit een aantal ingrediënten waaronder paaseitjes. Deze cocktail is zoet en echt voor de chocoladeliefhebbers. Naast de paaseitjes bestaat ‘ie uit een mix van karamel likeur, nog meer chocolade en Licor 43.

Ingrediënten voor 1 persoon:

Voor deze paascocktail heb je 30 ml Licor 43, 40 ml Spaanse brandy, 15 ml karamel likeur, ijsblokjes, chocoladesaus en geraspte donkere chocolade (voor de garnering) nodig.

Bereidingswijze:
Om de chocoladesaus te maken smelt je een goede hand vol met paaseieren in een pannetje au bain-marie. Meng de Licor 43, de brandy en de karamel likeur met wat ijsblokjes in een shaker. Schenk het mengsel in een mooi glas en giet de zelfgemaakte chocoladesaus eroverheen.

Er bestaat een met Baileys gevulde paasei en zo maak je het!