Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

8 herkenbare en ietwat toxic uitspraken die wij vrouwen wel eens hebben gedaan (oeps)

Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus. Toch? Soms begrijp je elkaar totaal niet en dit kan soms best lastig zijn. Het mannelijke ‘alfa’ gedrag kan soms bloedirritant zijn maar vrouwen kunnen er (ja echt) ook wat van. Iedereen vertoont soms wel eens toxic gedrag, vaak komt dit voort uit jaloezie, onzekerheid of stoerdoenerij. Het Instagram-account @grotespeelster94 deelt pijnlijk – en soms herkenbare – uitspraken die sommige vrouwen wel eens doen.

Maak kennis met ‘pink flags’.

Toxic uitspraken

Het Instagram-account @grotespeelster94 houdt ons een spiegel voor en plaatst uitspraken die vrouwen wel eens doen, die soms best toxic kunnen overkomen. In plaats van ‘red flags’ worden dit heel toepasselijk ‘pink flags’ genoemd. Er zijn veel verschillende situaties, uitspraken en gedragsvormen die toxic kunnen zijn. Een bekend fenomeen wat bijvoorbeeld vaak voorkomt in een toxic relatie is ‘negging’.

Negging is iets wat vaak op heel subtiele wijze gebeurt zonder dat je het in eerste instantie door hebt. Het is een vorm van manipulatie verkapt onder het mom van flirten waardoor je denkt een compliment te krijgen. De bedoeling van de ander is om jou geliefd te laten voelen waardoor iets wat hij/zij zegt veel positiever lijkt, terwijl het eigenlijk niet oké is. Huh? We leggen het even uit met een voorbeeld. Je partner doet iets wat jij eigenlijk niet leuk vindt, maar zegt: dat doe ik omdat ik je leuk vind.

Herkenbaar?

Denk jij dat je altijd maar lief bent? Think again. Gelukkig zijn er ook manieren om van deze toxic gedachtes af te komen! Doe er je voordeel mee.

Ook zetten we even deze herkenbare uitspraken op een rijtje:

1. We zijn nu écht uit elkaar..

2. Wat doe je?

3. *Checkt vervolgens haar verhaal 3 keer per minuut*

4. If you wanna be my lover..

5. Liever *bad guy vibes*

6. Dan moet ik écht langskomen. Jammer hè?

7. HELL NO.

8. Ondertussen professioneel WhatsApp-ontwijker geworden

Dit zijn 9 red flags die erop wijzen dat je in een toxic relatie zit