Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 17 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Milieu- en huidvriendelijk: 5x de beste merken voor natuurlijke skincare producten

Ben jij ook steeds bewuster bezig met wat je op je huid smeert? Wij in ieder geval wel. Je huidje moet lang mee, dus daar wil je lief voor zijn. Weg met producten vol alcohol en parfum en hallo natuurlijke ingrediënten. Wij geven je 5x de beste merken voor je natuurlijke skincare producten.

Smeren wordt zo een stuk leuker!

5x de beste merken voor natuurlijke skincare producten

Er is tegenwoordig genoeg keus als het gaat om skincare producten met natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens beter zijn voor het milieu bijvoorbeeld door plasticvrije verpakkingen. Wij zetten 5 merken voor je op een rijtje.

1.Naif

Dit merk maakt zijn producten volledig natuurlijk en hun verpakkingen zijn plasticvrij en gemaakt van suikerriet. Beter voor het milieu en je huid kan het niet worden toch? Probeer hun dag- of nachtcrème, gezichtsscrub of zelfs hun natuurlijke shampoo zonder sulfaten.

2.Abloom

Dit ‘farm to face’ slow skincare merk komt uit ons eigen landje. Het idee achter een ‘farm to face’ merk is dat de producten gemaakt zijn van ingrediënten die zelf verbouwd zijn en zo min mogelijk bewerkt worden. Direct van de boerderij op je gezicht dus. Dit is niet alleen lekker voor je huid, maar ook voor het milieu. Abloom heeft een uitgebreide skincare-collectie, met producten gemaakt van zelf verbouwde kruiden en bloemen. Zeker het proberen waard.

3.Weleda

Weleda werk al sinds 1921 alleen maar met ecologische ingrediënten die ze in hun eigen tuinen kweken. Een van deze tuinen is in Zoetermeer. Zelfs het condenswater wordt hergebruikt, super toch? Met deze producten voel je je meteen een stuk beter over je huid en je invloed op het milieu. Win-win dus!

4.Seed to Skin

Dit Italiaanse merk wordt geproduceerd op een boerderij in Toscane. De producten bestaan alleen uit zelfgekweekte ingrediënten of ingrediënten gemaakt door micro producenten uit de omgeving. Ze hebben een Seed to Skinspa in Toscane waar je alle producten kunt uitproberen, maar aangezien dat op het moment wat lastiger is kun je ze ook gewoon lekker bestellen voor thuis.

5.Loveli

Dit Nederlandse merk begon met natuurlijke deodorant, maar is inmiddels uitgebreid tot veel meer, waaronder een skincare-lijn. Alles dat het merk produceert is gemaakt van producten uit de natuur en bevat alleen maar dingen die goed voor je zijn. Geen harde middelen dus. 60% van wat je op je huid smeert wordt namelijk in je lichaam opgenomen. Tijd om meer te gaan nadenken over wat je smeert dus. Loveli is zeker een aanrader voor een volledig natuurlijke skincare-routine.

Meer beauty