Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Lichaam 28 mei 2015
Leestijd: 3 minuten

6 dingen die een meisje moet doen om een vriendje te krijgen

Hard opzoek naar een vriendje? We begrijpen het heus wel. Hoewel het fabuleus kan zijn om single te zijn, geldt dit net zo goed voor het hebben van een relatie. Je haalt er zoveel plezier uit en leert een boel van elkaar. Dus, je hebt je zinnen gezet op het vinden van een nieuwe vriend. Je hebt een geweldige date gepland en hebt een goed gevoel over deze jongen. De vraag is nu, hoe ga je met deze beladen date om?

1. Zorg voor een outfit waar je je comfortabel in voelt

Te bloot, te ingepakt. Het maakt allemaal niet uit. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat jij lekker in je vel zit. En dat kan in iedere outfit die jij geschikt vindt. Hij moet je toch leuk vinden om wie je bent en dat betekent dat hij ook maar beter snel kan wennen aan de manier waarop jij je graag kleedt.

2. Lach om zijn grapjes als ze grappig zijn

Je hoeft echt niet te doen alsof hij grappig is om hem voor je te winnen. Denk je niet dat hij het alsnog op een gegeven moment door gaat hebben dat je zijn vrouwonvriendelijke grapjes helemaal niet charmant vindt? Juist. Wees eerlijk, lach wanneer je het leuk vindt en zo niet? Dan vooral niet.

3. Hou van jezelf en straal dit ook uit, jij hoeft niemand anders te zijn

De avond dat jij op date gaat met iemand waar je hoge verwachtingen van hebt, mag je ook wel even het jurylid uithangen. Denk maar, ik ben leuk zoals ik ben en nu moet ik gaan kijken of ik hem net zo leuk vind. Probeer je niet voor te doen als iemand die je niet bent (wow, ik ben ook énorme fan van Starwars!), maar bedenk je dat het juist ook belangrijk is dat jíj kijkt of hij bij jóu past.

4. Praat over de dingen die jij belangrijk vindt

Is dat politiek? Go for it. Is dat je hondje? Laat je niet tegenhouden. Het is helemaal oke dat je graag wil praten over wat je bezighoudt. Het is tenslotte iets wat toch zal gaan spelen als jullie ooit meer worden dan alleen een date. Ga het niet over onzin houden als jij het zelf onzin vindt. Je mag best met iemand in het diepe springen.

5. Doe de rekeningendans

Bied sowieso aan om de rekening te betalen. Je bent een welopgevoede meid en weet dat jullie uiteindelijk allebei een gelijke positie hebben om de rekening te betalen. Staat hij erop om zelf te betalen? Dan is het absoluut een gentleman. Betaal jij hem uiteindelijk toch? Dan moet je bij jezelf nagaan of je dat een probleem vindt of niet.

6. Ga niet op het stereotype af en wees jezelf

Mannen houden van lang haar, en borsten. En billen. Oke. Betekent dat dat jij je moet voordoen als dit stereotype vrouw wat met haar borsten op de tafel moet gaan hangen en alleen in strakke kleding op de date kan verschijnen? Nee. De overall key is om jezelf te blijven. Wil je een relatie starten met iemand, dan is het maar beter dat de ander meteen weet wie je bent en daar niet pas drie weken later achterkomt. Wees jezelf en voordat jij het weet heb jij je wederhelft gevonden.