Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

6 green flags die je laten weten dat jouw relatie potentie heeft

Het is erg belangrijk om op de hoogte te blijven van mogelijke ‘red flags’ in een relatie, maar dat betekent niet dat we die ‘green flags’ moeten vergeten. Green flags zijn tekenen dat je relatie goed gaat en dat er veel potentie in zit. Focus op het positieve, toch?

Waar moeten we op letten?

Green flags

Green flags laten je weten dat je op weg bent naar een gezonde relatie. Je partner moet je ‘veilig, zeker en gelukkig’ laten voelen. Zelfs in het begin van je relatie is het belangrijk om hier op te letten.

Dit zijn 6 green flags in een relatie.

1. Je partner maakt duidelijk hoe hij/zij over jou denkt

Je zou jezelf niet moeten afvragen of je partner je leuk vindt, dat vertellen ze je zelf. Het is een green flag als je precies weet hoe ze over je denken, omdat zij het zelf tegen je hebben gezegd.

Twijfel je over hun gevoelens? Dan kan een gesprek helpen om dit duidelijk te maken. Een goede partner zorgt ervoor dat je je geliefd voelt en gewaardeerd.

2. Ze respecteren iedereen

Kijk naar hoe aardig je partner is voor anderen. Hoe je partner omgaat met anderen vertelt veel over iemand. Vooral als je ook kijkt naar mensen die niet regelmatig in hun leven betrokken zijn.

3. Je partner zet jou op nummer 1

Wanneer iemand echt om je geeft, doen ze er alles aan om tijd met je door te kunnen brengen. Op deze manier laten ze zien dat ze echt om je geven.

Dit zijn 9 red flags die erop wijzen dat je in een toxic relatie zit

4. Je partner valideert en erkent je gevoelens

Je partner mag je gevoelens niet negeren, vooral tijdens een meningsverschil. Het is zeker een green flag als ze je perspectief en ervaringen respecteren. Zelfs als ze het daar niet mee eens zijn.

5. Je partner is niet bang om over de toekomst praten

Als jij iemand helemaal ziet zitten, dan wil je dat het voor altijd is. Dan wil je ook dat je partner over de toekomst praat. Doet hij of zij dit? Dat is een green flag. Als je partner graag over de toekomst praat, is dat een goed teken dat ze klaar zijn voor een lange termijn relatie.

6.Je partner moedigt je aan om je eigen leven te hebben

Je partner kan niet alles voor je zijn, het is een green flag als je wordt aangemoedigd om je eigen leven te hebben. Het is erg belangrijk in een relatie om je eigen vrienden en interesses te onderhouden.

Om deze 4 redenen kan een vriendschap tussen Maagd en Vissen erg ingewikkeld zijn