Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 19 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

6 tekenen dat je klaar bent om weer te gaan daten

Het single leven kan heerlijk zijn. Je kan lekker doen wat je wilt, er is niemand die tijd en energie van jou vraagt en ga zo maar door. Ondanks dat er dus een heleboel voordelen zijn aan het single leven, is het ook fijn om een relatie te hebben en om ‘s avonds tegen iemand aan te kruipen in bed. Maar ben je wel weer klaar om te daten?

You will find out.

6 tekenen dat je klaar bent om weer te gaan daten

Je relatie met je ex is al een tijdje over en je bent jezelf weer helemaal aan het ontdekken. Het is namelijk belangrijk om in deze periode alles uit het leven te halen en om de beste versie van jezelf te worden. Als je dit hebt gedaan, kan het zijn dat je weer toe bent aan een relatie. Ook als je jezelf kan herkennen in onderstaande punten, ben jij weer klaar om te daten.

1. Je zet jezelf op de eerste plek

Het is belangrijk om dingen te doen die jij écht leuk vindt als je single bent, maar zeker ook als je een relatie hebt of nog aan het daten bent. Zet jouw hobby’s en vrienden/familie dan ook niet aan de kant als je een relatie hebt, maar blijf hier gewoon tijd voor vrijmaken. Jouw partner is er alleen om jouw leven nóg een stukje leuker te maken.

2. Je bent bereid om te geven

In een relatie moet je geven en nemen. Je bent een tijdje single geweest, dus je hoefde eigenlijk alleen nog maar rekening te houden met jezelf en waar jij zin in hebt. En dat is helemaal oké, maar in een relatie is het ook belangrijk dat je aan de ander denkt. Dit betekent dus ook dat je soms wat van je energie en tijd moet inleveren voor je partner.

3. Je denkt niet meer aan je ex

Het is heel normaal als je in het begin nog veel aan je ex denkt, want jullie hebben een lange tijd samen doorgebracht en dat is ineens weg. Je hebt tijd nodig om hiervan te helen en het is belangrijk dat je deze tijd ook neemt. Als jij dus nog steeds regelmatig aan je ex denkt, is het misschien nog niet verstandig om weer te daten.

4. Je weet wat je zoekt in een partner tijdens het daten

Je hebt al één (of meerdere) relaties achter de rug waarbij het uiteindelijk bleek dat jullie toch niet voor elkaar gemaakt waren. Door deze ervaringen leer je precies wat je wel en niet wilt in een relatie. Gebruik deze ervaringen dan ook voor je toekomstige partner én tijdens het daten, zodat je niet weer dezelfde fout maakt als bij je ex.

5. Je vindt het weer leuk om tijd door te brengen met anderen

Aan het begin van je break-up had jij totáál geen behoefte aan mensen om je heen. Je isoleerde jezelf op je kamer en wou echt niemand spreken of zien. Als je nu wel weer lekker op pad gaat met je vrienden of vriendinnen, is dat ook een teken dat jij weer klaar bent om te daten.

6. Je hebt het gevoel dat je er klaar voor bent om te daten

Soms voel je gewoon aan alles dat je er weer klaar voor bent om te daten. Een reden hiervan moet niet zijn dat je je eenzaam voelt, maar dat je er gewoon weer zin in hebt. Luister dan vooral naar je onderbuikgevoel en ga lekker op pad. You go, girl!

Deze dingen moet je vooral NIET zeggen tegen iemand die single is