Soraya Vergouts
Soraya Vergouts Entertainment 19 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Famke Louise over haar nieuwe muziek: ‘Dit is echt een grote passie van me’

Famke Louise heeft aangekondigd dat ze een grote stap gaat maken wat betreft haar muziekcarrière. Ze heeft getekend bij een nieuw muzieklabel genaamdROQ ‘N Rolla. Ze werd flink te grazen genomen tijdens The Roast en vorige week dropte ze haar eerste nummer ‘Dansen In Het Donker’. Maar dit is nog niet alles, want er staat nog veel meer voor haar op de planning.

Famke vertelt ons alles over haar grootse plannen tijdens de releaseparty van haar nieuwste album.

Dansen In Het Donker

Vorige week heeft Famke Louise haar eerste nummer gedropt na twee jaar, ‘Dansen In Het Donker’. Wij spreken haar over haar nieuwe muziek.

Famke vertelt over haar grootste passie

Famke Louise is momenteel ontzettend druk. Zo heeft ze samen met haar lover Denzel Slager een baby van zeven maanden oud, ze heeft meegedaan aan verschillende programma’s zoals The Roast, ze heeft een contract getekend bij het muzieklabel ROQ ‘N ROLLA en eindelijk na twee jaar heeft ze haar eerste nummer uitgebracht, ‘Dansen In Het Donker’. Een hoop, maar er staat nóg een heleboel te wachten. Dus wat kunnen we van haar verwachten? “Best wel veel, er is nog veel nieuwe muziek want dat is toch echt de main-focus voor dit jaar. Ik ben ook van plan om weer shows te gaan doen dus om weer te gaan optreden. Er ligt nog super veel klaar, alleen moet ik nog een ‘go’ krijgen voordat ik er echt over kan praten.”

Famke is twee jaar lang minder actief geweest, vooral omdat ze zich gefocust heeft op het moederschap. Maar dat betekent niet dat ze haar passie voor muziek is vergeten. “Muziek is toch altijd wel blijven kriebelen,” vertelt ze. Zodra ze haar routine had gevonden, kon ze eindelijk haar creativiteit een plekje geven en beginnen met muziek maken. “Ik ben er toch achtergekomen dat het écht wel een grote passie van me is. Ik kan het gewoon niet ontkennen en ik kon het ook niet loslaten. Dat heb ik echt gemerkt. Ik hoop dat dat ook in de toekomst gezien gaat worden.”

Moeder én artiest zijn? Famke legt uit hoe ze dat doet

Meeste artiesten zijn vaak tot in de vroege uurtjes te vinden in de studio. Famke hoorde daar eerst ook bij, maar nu met baby Nówie ziet dat er heel anders uit. Door studiosessies te houden van tien uur ‘s ochtends to vijf uur ‘s middags is het voor Famke makkelijker om het moederschap te combineren met muziek. Avondsessies zijn er dus helaas niet meer. “Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk niet had verwacht dat er zo veel beter uit zou komen overdag. Ik ben een beetje onder de indruk, want dat is iets wat ik vroeger nooit deed. Maar dit bevalt me wel heel erg.”

Famke pakt haar muziekstijl heel anders aan

‘Dansen In Het Donker’ is niet te vergelijken met eerdere nummers van Famke. Dit nummer is lekker groovy en heeft een heerlijke house-beat. De twee genres waar ze het mee vergelijkt zijn Dance en Pop, en laat dat nou de twee soorten muziekstijlen zijn waar Famke van houdt. “Slam!FM staat bij ons de hele dag aan, dus ik houd toch wel echt van de dance-achtige muziek, maar ik hou ook veel van popmuziek. Om dat dan te combineren is wel echt tof. We zullen deze lijn wel aanhouden ja.” Zeg maar doei tegen de oude muziek van Famke, want deze muziek is wat we nu vaker gaan horen. And we love it!

Famke Louise muziek
Famke Louise

De reacties over haar muziek

Famke heeft in het verleden vaak te maken gehad met haatcomments over haar muziek, maar dit heeft haar niet tegengehouden om haar passie voor muziek te blijven volgen. Over haar nieuwe nummer ‘Dansen In Het Donker’ zijn er al super veel enthousiaste reacties. Fans zijn vooral blij dat hun koningin back in the game is. We vroegen dan ook aan Famke of ze het spannend vindt om de reacties te lezen over haar nieuwe nummer. “Uhm, niet per sé. Kijk je wilt natuurlijk dat de mensen het leuk vinden en dat je positieve feedback krijgt. Maar het belangrijkste op het moment vind ik dat zelf écht achter de muziek sta. Als ik dit liedje honderd keer in mijn auto kan pompen dan ben ik al blij. En alles wat dan nog extra bij komt is dan mooi meegenomen. Ik ben niet bang voor de reacties.”

De toekomst van Famke Louise ziet er rooskleurig uit. Ze weet goed hoe ze het moederschap moet combineren met haar grote passie voor muziek. Haar eerste nummer bevalt na twee jaar goed in de smaak bij fans en er staat nog een heleboel op haar planning. We zullen in de toekomst zeker nog heel veel te horen krijgen van Famke. Benieuwd naar het nummer Dansen In Het Donker? Beluister ‘m dan hier beneden!

 

Op deze 3 sterrenbeelden heeft de nieuwe maan het minste effect