Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 25 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

7 tekenen dat je relatie waarschijnlijk niet lang meer zal duren

Het is volkomen begrijpelijk als je je soms afvraagt of je relatie voor de lange termijn is. Er zijn verschillende aanwijzingen dat je een sterke of juist misschien wel zwakke relatie hebt. Een belangrijke vraag is: hoe brengen jullie je tijd samen door? Door het beantwoorden van deze vraag kan je erachter komen of de relatie gezond is.

Tekenen dat je relatie niet langdurig zijn

Je relatie is op de goede weg wanneer je je op je gemak voelt, plezier hebt en goed communiceert. Voelen dingen juist ongemakkelijk? Stelt je partner jouw mening niet op prijs of zijn jullie constant aan het discussiëren? Dit kan betekenen dat er scheurtjes in de relatie zitten. Het is goed om er een gewoonte van te maken dat jij en je partner regelmatig checken of jullie nog op dezelfde lijn zitten.

Het kan ook zijn dat jullie samen niet genoeg tijd doorbrengen, wat eigenlijk al een red flag kan zijn. Dit laat zien dat jullie allebei wat anders willen van deze relatie en de tijd met elkaar niet prioriteren. Het klinkt allemaal erg voor de hand liggend, maar het is makkelijk om deze slechte tekenen te negeren. Als je verliefd bent dan zie je meestal alleen maar goede kwaliteiten van je partner.

Hier is waar je op kunt letten:

1. Jullie hebben beiden een drankje nodig

Het is natuurlijk heel gewoon om met een partner ergens een drankje te gaan doen, maar houd er rekening mee dat je niet het gevoel hebt dat je moet drinken als samen bent. Drinken kan een manier zijn om je relatie dragelijker te maken. Daarnaast kan het ook een manier zijn om negatieve emoties te verbergen.

Probeer eens wat anders te doen met je partner, iets waar geen alcohol voor nodig is. Ga naar de film of maak samen een wandeling. Heb je moeite om je op je gemak te voelen of een verbinding te ontwikkelen? Misschien betekent dit dan dat de relatie niets voor jou is.

2. Je kan niet stil zijn

Bedenk je hoe je je voelt wanneer een gesprek wegvalt. Kun je door deze momenten heen komen of zorgt het juist voor een ongemakkelijk moment?

Goede koppels kunnen van tijd tot tijd stil bij elkaar zitten, zonder te denken dat er iets mis is of dat het ongemakkelijk voelt. Als je je verplicht voelt om de stiltes op te vullen, voel je je misschien niet zo comfortabel als je misschien denkt.

3. Jullie hebben beiden verschillende beelden van wat ‘leuk’ is

Een ander teken hiervoor is dat jij en je partner andere ideeën hebben over wat leuk is. Het kan een probleem zijn als de één een huismuis is en de ander altijd wil socializen.

Als koppel hoef je zeker niet alle interesses te delen om de relatie te laten werken. Je kunt dingen alleen doen en aparte hobby’s hebben. Maar het is wel een probleem wanneer je geen plannen kunt maken omdat jullie altijd wat anders willen doen.

Experts leggen uit: waarom vliegt de tijd als je het leuk hebt?

4. De interesses van je partner staan voorop

Als jullie plannen maken dan staan de interesses van je partner meestal voorop. Jullie doen meestal wat hij/zij wil. Pas op, want dan is er een kans dat je later geen prioriteit meer voelt.

Om te testen of het echt zo’n big deal is, kan je je partner uitnodigen om iets te doen wat jij leuk vindt. Als ze zin hebben om nieuwe dingen te proberen, maakt je relatie misschien nog een kans. Weigeren ze? Dan is dit waarschijnlijk een teken dat je beter je relatie kan beëindigen.

5. Je partner geeft jou de schuld als er iets fout gaat

Was je te laat voor jullie afspraak? Miste je de metro? Is de reservering niet goed doorgekomen? Kijk hoe je partner hier op reageert. Worden ze boos en geven ze jou de schuld, dan betekent dat waarschijnlijk niet veel goeds voor de toekomst.

6. Je werkt op elkaars zenuwen

Af en toe ruzie is prima, maar als jullie je constant op de zenuwen werken, kan dit beteken dat jullie je op andere manieren hechten. Het kan niet goed zijn voor je relatie, als jullie dit op verschillende manieren doen.

7. Jullie doen nooit iets romantisch

Het leven kan natuurlijk niet alleen maar romantiek zijn, maar het is geen goed teken als jullie dit volledig hebben opgegeven. Plan regelmatig date-avonden, zorg ervoor dat de ander zich speciaal voelt. Praat ook vooral over wat romantiek voor jullie betekent, want dit is voor niemand hetzelfde.

Ouch: dit zijn 10 tekenen dat je relatie niet bepaald gezond is