Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 28 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Zo deal je met de 8 meest voorkomende make-up struggles

Niets zo vervelend als je best hebben gedaan op een look en een uur later in te spiegel te kijken om te zien dat niet alles meer op z’n plek zit. Dit zijn de oplossingen voor al je make-up struggles waarvan je wilde dat je ze veel eerder kende.

De meest voorkomende beauty struggles

We kennen ze allemaal en we hebben het allemaal wel eens mee gemaakt. Van strepen in de foundation tot oneven eyeliner: you name it. Met deze tips zijn de make-up struggles eindelijk verleden tijd.

1. Een afdruk van een (zonne-)bril op je neus

Wanneer je een bril én make-up draagt is het onvermijdelijk dat je vlekken op je neus krijgt. De oplossing is simpel: smeer op je die plekken op je neus gewoon een dunner laagje. Vaak ben je juist geneigd méér foundation te gebruiken, maar op je neus is dat helemaal niet nodig. Als je vlekken krijgt, weet je dus dat je teveel hebt aangebracht.

2. Strepen in je foundation

Vooral wanneer je een wat droge huid hebt kan je foundation aanbrengen met een kwast er soms uitzien alsof je aan het schilderen bent. Een primer kan hierbij goed helpen om je huid te egaliseren, maar teveel primer zorgt juist voor meer strepen. Een goede balans is dus belangrijk. Daarnaast kun je het beste zorgen voor twee soortgelijke producten: niet een siliconen primer met een foundation op waterbasis mixen dus.

3. Wenkbrauwen uit model

Wat je ook in je wenkbrauwen smeert of sprayt: soms doen ze gewoon waar ze zelf zin in hebben. Zeker wanneer het al even is geleden dat je naar de brow salon bent geweest. De ultieme tip? Breng wenkbrauwgel aan en houd je wenkbrauwen in model met je vingers terwijl het opdroogt.

4. Concealer in je huidplooitjes

Niets fijner dan de donkere kringen onder je ogen kunnen verbloemen met een concealer. Na een korte nacht zie je er meteen een stuk frisser uit. Tot dat deze in je huidplooitjes blijft zitten. Allereerst is het belangrijk dat je alleen concealer aanbrengt onder je ogen en geen foundation. Foundation is vaak op basis van siliconen en dit zorgt er juist voor dat de concealer daarop blijft ‘bewegen’. Daarnaast blijft concealer vaak in plooitjes zitten wanneer je een te dikke laag hebt aangebracht. Alleen waar nodig is dus, aan de binnenkant van je oog waar de huid het donkerste is. Tot slot kun je de concealer fixeren met een transparant poeder dat je er als het ware indrukt met een kwast.

5. Je foundation vervaagt

Eén van de meest voorkomende make-up struggles: foundation die binnen een paar uur is verdwenen. Een goede primer is hiervoor de perfecte oplossing. Deze zorgt ervoor dat je huid de make-up niet opneemt, wanneer het op zoek naar vocht is. Helpt jouw primer niet? Dan heb je niet de juiste voor jouw huidtype te pakken. Je look afmaken met een fixing spray doet ook wonderen.

6. Matte lipstick die ‘crackt

Zeker wanneer je droge lippen hebt, zal dit je bekend voorkomen. Als je graag matte lipstick draagt dan is de kans groot dat deze een soort scheurtjes laat zien wanneer het opdroogt. Niet heel charmant. Geen lippenbalsem die er tegen helpt? Dan kun je beter een matte lippotlood gebruiken in plaats van een lipstick. Deze bevat meer wax en olie waardoor je lippen er veel minder droog uit zullen zien.

7. Foundation die gaat caken

Hoeveel je ook je best doet, soms kun je niet voorkomen dat je foundation op sommige plaatsen gaat caken. Of toch wel? Deppende bewegingen zorgen ervoor dat de foundation beter op zijn plaats blijft en dus niet gaat ophopen. Als je met een kwast van boven naar beneden wrijft kan dit dus wel gebeuren.

8. Je eyeliner is niet gelijk

Heb je de techniek eindelijk onder de knie, zijn ze nog steeds niet altijd gelijk. En je hebt zó geen zin om weer opnieuw te beginnen. De truc is om in het midden van je oog te beginnen en naar buiten te werken. Je zet dus eerst je wing, voor je de lijn rondom je oog trekt. En wees niet bang voor wattenstaafjes: ze zijn er niet voor niets.

Vaarwel make-up struggles vanaf nu!

Lees ook:

Byrdie