Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 27 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe werken acne patches nou precies? Wij leggen ‘t je uit en showen onze favorieten

POV: Je kijkt in de spiegel en ineens heb je een grote puist op je voorhoofd. Morgen heb je een feestje en je hebt zó je best gedaan om je huid schoon te houden. We herkennen dit allemaal vast wel en zouden dan ook graag een oplossing voor dit probleem willen hebben. Gelukkig bestaan er acne patches. Watte? Wij leggen je uit wat ‘t is en hoe ze jou kunnen helpen.

Heel graag.

Acne patches

Acne patches zijn een soort pleisters die je op een puistje kan plakken. Op deze manier zal je je puist niet proberen uit te knijpen en ook zal je er geen extra vuil op krijgen. Daarnaast zitten in de acne patches ook ingrediënten die acne bestrijden en helpen bij het versnellen van het herstelproces. Acne pleisters bestaan vaak uit hydrocolloïd of salicylzuur. Hydrocolloïd beschermt de huid tegen talg en zal vuil uit een puistje te trekken. Wat ervoor zal zorgen dat en grootte van een puist afneemt en hij dus minder zichtbaar is. Een patch met salicylzuur zal de poriën reinigen, waardoor puistjes verminderen. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar niet alle acne pleisters zullen voor goed resultaat zorgen. Wij helpen je en zetten onze favorieten op een rijtje.

Instagram @haileybieber

1. Novabeau acne patches

Acne patches van dit merk zijn gemaakt met het ingrediënt hydrocolloïd. Het zorgt ervoor dat het vocht snel uit je puist trekt en dat je huid dus sneller geneest. Op de lange termijn zorgen deze patches ervoor dat er geen littekens ontstaan. Daarnaast hebben de patches ook een hydraterende werking! In deze verpakking zitten dag en nachtpleisters. De nacht-patches breng je voor het slapen aan en die werken s’ nachts in. De dag-patches hebben een transparante look wat ervoor zorgt dat ze bijna onzichtbaar zijn. Je koopt de Novabeau acne patches voor 11,46 euro op Bol.com.

2. Apricot

Deze acne patches van Apricot bestaan ook uit hydrocolloïd. De puistjes worden uitgedroogd en helen daarna snel. De patches beschermen de wondjes tegen bacteriën, hebben een antibacterieel effect en kalmeren je huid. Het product heeft twee maten. Je koopt de Apricot acne patches voor 12,99 euro bij de Douglas.

3. DineMok

Ook deze patches zijn gemaakt van hydrocolloïd. Deze patches zorgen ervoor dat talg, wondvocht en vuil uit je puist wordt getrokken. Ze hydrateren de huid en zorgen ervoor dat de huid sneller kan genezen. Je koopt de DineMok acne patches bij Bol.com.

4. Dea Sirona

Door het gebruik van deze patches zie je snel resultaat, ook beschermen ze je huid tegen vuil en zorgen ze dat je onzuiverheden snel herstellen. Ook zorgen ze ervoor dat je geen littekens krijgt. Je zal door de sticker namelijk niet aan je puist zitten. Je koopt de Dea Sirona acne patches bij voor 10,95 Bol.com.

5. Some By Mi

Wil je voor een goedkope maar goede optie gaan? Dan zijn de patches van Some By Mi wat voor jou. Deze patches zijn ook wat dunner dan de ‘normale’, daardoor zie je ze bijna niet zitten. Ook voorkomen ze huidinfecties. Als laatste zijn ze ook waterproof dus je hebt geen problemen als je door de regen moet! Je koopt de Some By Mi acne patches voor 4,99 euro bij Bol.com.

Acne op de hoofdhuid: dit is alles wat je erover moet weten