Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Nagels 21 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

7 dingen die je moet weten voordat je acrylnagels laat zetten

Heb je altijd al lange nagels willen hebben? Met een mooi kleurtje en een gelijke vorm? Dan zijn acrylnagels iets voor jou. Acrylnagels zijn kunstnagels gemaakt van.. je raadt het misschien al: acryl. Dit product wordt op je eigen nagels aangebracht en vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een stukje kunstnagel. Deze nagel wordt dan in een bepaalde vorm gevijld en klaar is Kees. Klinkt allemaal heel leuk, maar er zijn wel een aantal dingen die je moet weten voordat je hieraan begint.

Wij zetten deze dingen voor je op een rijtje.

Wat zijn acrylnagels precies?

Acrylnagels worden gemaakt met een poeder en een vloeistof. Meng je deze twee samen, dan ontstaat er een reactie en hierdoor krijg je een ‘bolletje’ wat je in een bepaalde vorm kan kneden. Dit is dus ook wat er precies gebeurt wanneer een acrylnagel wordt gemaakt. Deze nagel harden ze daarna uit met een UV-lamp en dat lakken ze in elke kleur die je maar wilt. Wil je weten of acryl iets voor jou is? Hieronder staan wat dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Bereid je nagels voor

Heb je zwakke nagels? Dus breken ze bijvoorbeeld snel? Zorg dan dat ze eerst wat sterker zijn. voordat je acryl laat zetten. Je nagels zullen na acryl namelijk nog zwakker zijn, dit komt door de manier waarop acrylnagels verwijderd worden. Laat dit trouwens ook altijd door een professional doen, anders blijft er niks van je eigen nagels over. Gebruik bijvoorbeeld een nagelolie en een nagelverharder. Dit kun je gewoon bij de lokale drogist halen.

2. Doe onderzoek

Ook zijn er nog heel veel soorten kunstnagels om uit te kiezen, doe dus goed onderzoek online naar welke bij jou passen. Denk aan poederdip, gel-acryl en gesculpteerde nagels. Heb je je keuze eindelijk kunnen maken? Zoek dan een salon die goed aangeschreven staat.

3. Gebruiksvoorwerpen

Kijk goed of de gebruiksvoorwerpen die in de salon gebruikt worden schoon zijn. Als dat niet zo is kan dit namelijk leiden tot infecties en dat wil je natuurlijk niet. Kies tijdens je onderzoek een salon uit met goede recensies.

4. Manicure

Het manicure-gedeelte van je afspraak wil je natuurlijk niet overslaan, want dit is ontzettend leuk en goed voor je handen. Ook worden je vingers en nagelriemen goed verzorgd, iets wat ook helpt bij de gezondheid en versteviging van je nagels.

5. Lengte en vorm

Je zult merken dat je misschien de eerste keer niet helemaal blij bent met je lengte en vorm, maar dit is ook een proces. Als je het vaker doet, kom je uiteindelijk wel achter welke lengte en vorm jij het mooiste vindt. Tip: ga de eerste keer voor een ovale vorm, dit is een natuurlijke vorm en zal je waarschijnlijk goed bevallen. Begin ook niet gelijk met de langste nagels, maar begin kort en ga steeds langer tot je jouw lengte hebt gevonden. Kies een leuk kleurtje uit en je bent klaar om te gaan.

6. Verzorgen van je acrylnagels

Dan denk je dat je er bent.. maar nee. Verzorging voor je acrylnagels is van belang. Heb je geen afwasmachine? Doe je afwas met handschoenen aan, zodat de chemicaliën je acryl niet aantasten. Hetzelfde geldt bij het gebruik maken van schoonmaakmiddelen. Daarnaast moet je nagelriemolie gebruiken, om je nagels en de huid eromheen mooi te houden.

7. Verwijderen van je acrylnagels

Laat je nagels ook altijd verwijderen door een professional en vraag vooraf aan het zetten ook altijd aan de salon hoe ze de nagels zullen verwijderen. Sommige salons gebruiken boren om acryl weg te slijpen en andere salons doen het met aceton. Aceton is de beste manier, want bij het boren kunnen ze ook nog een laag van je eigen nagel meenemen. Dit zorgt voor een langdurige beschadiging en dit voelt niet prettig.

Manicure 101: ontdek welke nagelvorm het beste past bij jou