Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 1 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is alles wat we weten over het derde én laatste seizoen van Derry Girls

Fans hebben lang moeten wachten op het derde seizoen van Derry Girls. Keer op keer werd het uitgesteld vanwege de filmvertraging veroorzaakt door verschillende lockdowns. Maar we hebben eindelijk de update gekregen waar we op zaten te wachten. Nicola Coughlan bevestigde dat het filmen voor het nieuwe seizoen eindelijk voorbij is!

“Goodbye Derry Girls”

Derry Girls seizoen 3 plot

Eerder sprak schrijver Lisa McGee over wat we kunnen verwachten van het derde seizoen. Maar het bleef nog vaag. Wel weten we dat het seizoen verder gaat in 1995 en er een positieve ondertoon komt, nu dat vrede en het Goedevrijdagakkoord in zicht is in 1998.

Daarnaast waren er ook berichten over een relatie tussen James en Erin, en dat een van de Derry Girls-crew hen verlaat voor ‘een rivaliserende bende’. Dit kan zorgen dat dit seizoen gaat over hoe de anderen proberen ze terug te krijgen en daarmee om te gaan.

Hoewel het allemaal nog niet duidelijk is, zijn we zeker enthousiast. Nicola Coughlan vertelt aan de Belfast Telegraph dat ze over de verhaallijnen van dit seizoen heeft gesproken met McGee en dat ‘ze briljant zijn.’

De cast

Goed nieuws! Alle hoofdrolspelers keren terug voor het derde en laatste Derry Girls seizoen. We hebben het dan over: Saoirse-Monica Jackson als Erin Quinn, Nicola Coughlan als Clare Devlin, Louisa Harland als Orla McCool, Dylan Llewellyn als James Maguire, Jamie-Lee O’Donnell als Michelle Mallon en Tara Lynne O’Neill als Ma/Mary.

Derry Girls seizoen 3 releasedatum

Er is nog geen officiële releasedatum bekend. De opnames zouden juni 2020 van start gaan, maar december 2021 werd pas bekend dat de opnames waren afgerond. Dit betekent dat we hopelijk nog maar een paar maanden moeten wachten tot we het laatste seizoen van Derry Girls kunnen bingen.

Trailer

Doordat de opnames van Derry Girls pas net klaar zijn, is er nog geen trailer voor het nieuwe seizoen. Maar ondertussen kunnen we wel de eerste twee seizoenen van de serie opnieuw kijken op Netflix.

Dit is alles wat we weten over het vierde deel van After: ‘After Ever Happy’