Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Jouw nieuwe klasgenoot? Prinses Amalia gaat volgend jaar déze studie doen in Amsterdam

Amalia mag dan wel onze kroonprinses zijn, ze gaat ‘gewoon’ studeren. Er gingen al langer geruchten rond over haar toekomstplannen, maar ze heeft een keuze gemaakt! Die keuze werd zojuist gedeeld op het Instagram-kanaal van het Koninklijk Huis. Ze gaat Politics, Psychology, Law and Economics studeren aan de Universiteit van Amsterdam, dus wie weet zie je haar volgend jaar wel tijdens college.

Prinses Amalia gaat studeren

Vorige zomer studeerde Amalia nog cum laude af van het gymnasium, en ze mag zich vanaf september volgens de RVD student van de Universiteit van Amsterdam noemen. Anders dan haar familieleden, die voornamelijk in Leiden gestudeerd hebben. Het @koninklijkhuis laat weten op Instagram: “De Prinses van Oranje start in september met de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam.

De studie kent een aanmeld- en selectieprocedure, die de Prinses van Oranje het afgelopen jaar in zijn geheel heeft doorlopen. Per september gaat zij in Amsterdam wonen. De studietijd van de Prinses wordt beschouwd als privé.”

Een kamer in Amsterdam

Ook zal de prinses gaan wonen in onze hoofdstad om een échte studententijd te beleven. Het zal vast niet in een kamertje zijn van 6 vierkante meter, want er wordt een woonruimte voor haar gehuurd die ze kan delen met enkele medestudenten, volgens RTL Boulevard.

Amsterdam kleurt oranje

Gravinfluencer en nichte Eloise van Oranje woont al een tijdje in Amsterdam dus we zijn benieuwd of we vaker beelden gaan zien van de twee. De studententijd van Amalia wordt als privé beschouwd dus we zijn benieuwd hoe dat gaat uitpakken in deze ‘moderne’ tijd van social media. Ook Amalia zal (net zoals haar vader) af en toe op stap willen om een drankje te doen. Alleen maar leuk, toch?

Zit jij op de Universiteit van Amsterdam of begin je ook in september? Misschien kom je haar nog wel eens tegen.

Een bijzondere dag: prinses Amalia mag vandaag 18 kaarsjes uitblazen