Emma Toussain
Emma Toussain Drankjes 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Ga dit weekend met je vriendinnen naar het Amsterdam Wine Festival

Het is officieel lente en dat betekent dat we er weer lekker op uit kunnen gaan! En hoe doe je dat beter dan met een heerlijk wijntje?! Dit weekend vindt het Amsterdam Wine Festival plaats in de Westergasterrein. Het perfecte uitje voor jou en je vriendinnen dus! Helemaal als jullie, net zoals wij, ook zo gek zijn op wijn. Vandaag begint ‘t festival, maar het gaat nog door tot zondag. Dus mocht je niet uit de buurt komen, heb je nog even om een tripje te plannen. Klaar om de drinken en te dansen? Wij wel hoor.

Over het Amsterdam Wine Festival

Dat je wijn kunt drinken, dat lijkt ons duidelijk. Maar hoe zit dat precies? Er zijn meer dan 300 verschillende wijnen te proeven en je haalt ze al vanaf 3 euro per glas. De wijnen komen uit alle wijnstreken van het zuidelijk halfrond en je kan echte klassiekers kiezen maar ook de wat minder bekende wijnen. Je kunt natuurlijk ook flessen bestellen, als je met een grotere groep komt. Of zelf gewoon heel veel dorst hebt, dat kan natuurlijk ook. We don’t judge.

Het festival vindt plaats op het Westergasterrein. Bekend van de iconische Gashouder, het Transformatorhuis, het Leidinghuis en het Klönneplein. Dit alles bij elkaar zorgt voor meer dan 5000m2 wijngenot. Klinkt ons als muziek in de oren! De locatie is goed bereikbaar, maar als je veel gaat drinken zorg dan natuurlijk wel dat er een bob is of dat je met het openbaar vervoer komt. Ook niet leuk om maar 1 wijntje te proeven natuurlijk 😉

Zelf leren over wijn

Wil je niet alleen maar drinken, maar ook echt iets leren? Dat kan ook, je kunt namelijk deelnemen aan verschillende workshops. Toch leuk als je op verjaardagen mensen kunt imponeren met jouw kennis over wijn. Ook leuk om met collega’s te doen als uitje, om je verjaardag te vieren óf met je date heen te gaan, wijn drinken (niet té veel) is altijd leuk.

Tickets voor het festival koop je via de website zelf.

Rosé-liefhebbers opgelet: vanaf 21 maart krijg je een speciaal AIX arrangement bij dít hotel