Redactie
Redactie Confession 12 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Ana (29): ‘Als ik boos ben op mijn vriend doe ik zout in zijn koffie om hem te irriteren’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Ana (29) haar verhaal.

Hi Ana, vertel!

‘Geen méga grote onthulling, maar wel iets waar ik en mijn vriendinnen altijd om moeten lachen. Ik heb namelijk een goed leven en een lieve vriend maar soms.. dan hebben we wel eens een discussie of meningsverschil. Kan gebeuren, maar dan raak ik vrij snel geïrriteerd. Ik heb inmiddels geleerd dat ik dan geen ruzie moet gaan zoeken want dat lost niks op, daarom heb ik iets bedacht. Altijd als mijn vriend iets doet waardoor ik hem vervelend vindt, zorg ik ervoor dat zijn koffie minder lekker smaakt. Een klein beetje zout doe ik er dan in, zodat hij denkt dat er iets mis is met onze koffie.”

En hij heeft niet door dat jij dat doet?

“Nee, het is nu zo’n 4 keer gebeurd en elke keer als dat gebeurd gaat hij terug naar het koffiezetapparaat om te kijken of er iets stuk is. Laatst heeft hij hem helemaal opnieuw schoongemaakt en alle onderdelen uit elkaar gehaald omdat hij niet snapt waarom zijn koffie zo zout smaakt. Ik voel me schuldig, maar moest ook wel even grinniken. Is dat slecht van mij? Ik ben wel van plan om er mee te stoppen en ik denk ook niet dat ik het hem vertel uiteindelijk. Of misschien wel, jaren later. Van.. ‘Weet je nog?’.

Laura (21): ‘Mijn vriend heeft alleen maar oog voor zijn Playstation’