Redactie
Redactie Confession 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Annemarie (29): ‘Ik heb stiekem een kitten gekocht terwijl ik weet dat mijn vriend allergisch is’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Annemarie (29) over haar geheime aanwinst: een kat.

Hi Annemarie, vertel!

“Ik wil al mijn hele leven lang een kat. Ik ben gek op die beestjes en ik kon me bijna niet voorstellen dat ik mijn hele leven geen eigen kat zou hebben. Helaas had ik de pech dat mijn ouders beiden allergisch zijn én simpelweg geen huisdieren wilden. ‘Als je uit huis gaat doe je maar wat je wil’, zo vertelden ze mij altijd. Na mijn studie verhuisde ik naar Australië, omdat ik meer van de wereld wilde zien. Een huisdier paste dus niet zo heel goed in mijn leven, maar het bleef in mijn achterhoofd zitten.”

“Ik heb uiteindelijk drie jaar in Australië gewoond en toen was het voor mij weer tijd om terug te gaan naar Nederland. Toen ik zo’n zes maanden terug was, leerde ik mijn huidige vriend kennen. We hebben even gedate, maar het was al snel serieus. We zijn na een jaar gaan samenwonen en zijn hartstikke gelukkig samen.”

Een groot geheim

“We hebben het altijd wel gehad over huisdieren, maar mijn man ging er blind vanuit dat dit om een hond ging. Toen ik vertelde dat ik eigenlijk héél graag een kat wil, onthulde hij dat hij ontzettend allergisch is voor katten. Mijn wereld stortte in, want hoe moet dit nu verder? Hij wil en kan zo’n beestje echt het huis niet in hebben.

Zo’n twee weken geleden kwam ik mij een vriendin thuis die ik al een tijdje niet had gezien en zij bleek kittens te hebben. Ook zij weet van mijn kattenliefde en vroeg of ik er eentje wilde hebben. ‘Ja’, zei ik zonder nadenken. Ze vroeg er 100 euro voor en ik heb eigenlijk in vlaag van verstandsverbijstering de kat meegenomen. Omdat ik al vrij snel bij zinnen kwam, raakte ik in paniek. En nu? Wat moet ik mijn man vertellen? De kitten zit nu tijdelijk bij mijn zus, omdat ik niet weet hoe ik dit aan moet pakken.”

Dit is het geheim achter de perfecte huid van Jennifer Lopez