Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze TikTokker laat zien hoe je ATLIJD Olaplex met korting koopt

Als er een merk is dat een marketingprijs verdient dit jaar, dan is het Olaplex. Het geliefde haarmerk komt met een geniale actie om dupes tegen te gaan door klanten korting te geven.

TikTokker Farron Clark ontdekte het fenomeen Oladupe. Een dupe voor Olaplex No. 3? Niet echt. Maar ze laat wel zien hoe je daarna Olaplex met fikse korting koopt.

Olaplex is ‘UNDUPABLE’

Door het grote succes van Olaplex, en dan vooral de Hair Perfector, zijn haarmerken constant op zoek nar een soortgelijke formule. Wie een betaalbare dupe op de markt brengt, loopt binnen. Toch is het tot op heden niemand gelukt om net zo’n wondermiddel te creëren – en dat weet Olaplex.

‘Olaplex Dupe’ is een veel gezochte term op Google. Net als vele andere zocht TikTokker Farron Clark naar een betaalbaar alternatief voor haar favoriete haarproduct (dat €30 per 100 milliliter kost). De eerste pagina in de zoekresultaten was ‘Oladupe’: een pagina van Olaplex zelf.

@farron__

10/10 from me @olaplex 💅🏼✨😘👑#marketinggoals #clevermarketing #olaplex

♬ original sound – Farron Clark

Op de pagina kwam Farron er snel achter dat er nog geen goede Olaplex dupe op de markt is. Wel biedt Olaplex de bezoekers 20% korting aan met de code ‘UNDUPABLE’, zodat ze het product alsnog voor een zacht prijsje kunnen scoren. Zo kost een verpakking Olaplex niet €30, maar €24.

Wij hebben de methode even getest en de site van Oladupe is uit de lucht. Wanneer je zoekt op Oladupe verwijst de pagina op Google je meteen naar de homepagina van Olaplex. Maar goed nieuws: de kortingscode werkt gewoon. Met de code ‘UNDUPABLE’ krijg je 20% korting op je gehele bestelling.

Wat is er nou zo geweldig aan Olaplex?

Voor iedereen die nieuw is met het product, roept de hype waarschijnlijk wat vraagtekens op. Want voor welk haar is Olaplax nou zo ideaal?

Als mensen het hebben over Olaplex, dan hebben ze het waarschijnlijk over de populaire Hair Perfector van Olaplex. Dit product zorgt ervoor dat jij die prachtige glans en bounce, die je altijd hebt na een bezoek aan de kapper, behoudt. Het is een pre-shampoo behandeling die bewezen het haar van binnenuit herstelt en versterkt. Wij zijn fan.

Volgens TikTok werk dit haarproduct beter dan Olaplex