Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 7 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Arie Boomsma deelt bizarre tip voor een goede nachtrust: ‘Tape je mond dicht voor slapen gaan’

Presentator en sportschooleigenaar en health freak Arie Boomsma is gek op gezondheid en deelt dan ook graag al zijn tips met je. Dat doet ‘ie als trainer, maar ook onthult hij bijzondere trucs met zijn volgers op zijn Instagram-kanaal.

Arie Boomsma deelt tips

De lifestyle-goeroe haalt graag het beste uit zijn lichaam en zoekt regelmatig naar nieuwe manieren voor een betere kwaliteit van leven. Klinkt wat dramatisch, maar dit kan vaak al met simpele aanpassingen. Zo heeft hij nu iets nieuws ontdekt: hij plakt z’n mond dicht met tape. Waarom doet hij dat? Je ademt dan door je neus in plaats van door je mond. Je neus filtert de lucht van van alles dat je liever niet in je longen krijgt (vuil, stof, bacteriën, etc).

Je kunt op meerdere manieren trainen om meer door je neus te ademen volgens Boomsma:
1. Adem door je neus als je Breathwork doet
2. Adem door je neus op het ritme van je stappen bij een wandeling (4 stappen in, 4 stappen uit)
3. Tape je mond dicht bij een activiteit (zoals grasmaaien, afwassen, stofzuigen)
4. Tape je mond dicht als je gaat slapen

“Dat laatste klinkt drastisch, en ja ook mijn vrouw lacht soms liefdevol om me als ik weer eens met zo’n experiment aan kom, maar dat neusademen levert veel op; je wordt frisser wakker, hebt meer energie, herstelt sneller tijdens en na trainingen en het heeft volgens de wetenschap ook nog allerlei gezondheidsvoordelen.”, zo luidt de verklaring van Arie.

Durf jij het aan?

Gewaagd: deze BN’ers lieten een tatoeage zetten voor hun lover