Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

3 herkenbare dingen als je altijd super zenuwachtig bent voor een date

Na een match, de nodige gesprekken op de datingapp en het uitwisselen van jullie nummers wéét je dat het moment eraan zit te komen. Je match gaat je ongetwijfeld binnen no time op date vragen. En hoewel je van daten met iemand die je potentiële partner kan zijn echt wel enthousiast wordt, bekruipt je onmiddellijk een zenuwachtig gevoel. Help?!

Het is zover. Je date staart in de startblokken, jij staat (semi) in de startblokken en jullie gaan elkaar nu elk moment ontmoeten. Aaaah.

Als je altijd zenuwachtig bent voor daten

Ben jij ook altijd zo vreselijk zenuwachtig voor een date? Dan zijn deze dingen ongetwijfeld erg herkenbaar voor je.

1. Je wilt áltijd last minute cancellen

Je doet zó je best om zin te hebben in de date, maar voordat het zover is wil je altijd het liefst weer afzeggen. De avond ervoor bedenk je al enkele goede smoezen die je mogelijk zou kunnen gebruiken. Je dropt dit natuurlijk altijd even bij je beste vriendinnen die je voorzien van een goede peptalk. Om vervolgens vijf minuten voor de date tóch echt weer om te willen draaien. Je moet jezelf echt pushen om vooruit te komen en dat spannende moment te overwinnen dat je je date ziet staan.

2. Het voelt als een sollicitatie

Het begin van jouw dates verlopen altijd ontzettend stroef. Je moet bijna even voor jezelf herhalen hoe oud je ook alweer bent, wat voor werk je doet en wat je hobby is. Het begin van de date voelt dan ook altijd aan als een sollicitatie. Vre-se-lijk.

3. Het afscheid is áltijd awkward

Als je jezelf dan eindelijk door de eerste date helpt geholpen *insert applause* is het tijd voor het afscheid. En op de een of andere manier kan dit bij jou nooit eens nonchalant verlopen. Dat maakt het allemaal niet beter voor de zenuwen. Het eindigt vaak met een semi kus op half de mond, half de wang. En uiteraard: een lullig zwaaitje alsof je de Hare Majesteit haarzelf bent. Argh.

Dít vind je het meest stressvol aan daten volgens je sterrenbeeld