Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 23 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

‘Bad Vegan’ is de nieuwste true-crime documentaire en die wil je zien

Heb je wel even genoeg gehoord over Tinder Swindler Simon Leviev? Dan hebben we goed nieuws, want Netflix lanceert op 16 maart een mini-docuserie met een mogelijk nóg gekker verhaal. Deze documentaire heet ‘Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives’ en het gaat over een gevierde veganistische restauranthoudster die trouwt met een mysterieuze man. Deze man beweerde dat hij haar hond onsterfelijk kon maken en je raadt het vast al.. daarna ontspoort de boel een beetje.

Bad Vegan op Netflix

Het verhaal gaat over de Amerikaanse Sarma Melngailis. Sarma bezit een succesvol vegan restaurant Pure Food and Wine in New York. Kort na een ontmoeting met een man genaamd Shane Fox op Twitter in 2011 (oh oh..), begint Sarma het geld van haar restaurant door te sluizen naar Shane nadat hij haar heeft laten geloven dat hij haar dromen kon waarmaken. Zo vertelt hij haar dat hij haar pitbull onsterfelijk kan maken en hij laat haar ook geloven dat hij kan helpen bij het uitbreiden van haar voedselimperium. Dit gebeurde alleen als zij aan al zijn verzoeken zou voldoen.

Het koppel steelt zo’n twee miljoen dollar en slaan op de vlucht. Uiteindelijk worden ze gevonden in Tennessee, omdat ze pizza bestellen op hun eigen naam. De nieuwe vierdelige documentaire is afkomstig van Chris Smith, de uitvoerend producent van Tiger King en regisseur van Fyre: The Greatest Party That Never Happened.

Bekijk de trailer hieronder:

Wij zijn heel erg benieuwd.

The Tinder Swindler gaf gisteren zijn eerste interview en dit heeft hij te zeggen