Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

The Tinder Swindler gaf gisteren zijn eerste interview en dit heeft hij te zeggen

De Netflix-documentaire The Tinder Swindler gaat over Israëliër Simon Leviev. Het kan zijn dat je nog steeds aan het bijkomen bent van alle gekke verhalen die je hebt gehoord in de deze true-crime. In de docu wordt verteld hoe Simon meerdere vrouwen voor miljoenen dollars oplicht en inmiddels weten we allemaal hoe hij te werk gaat.. via Tinder. Simon sprak gisteren exclusief met Inside Edition en liet weten dat alles ‘verzonnen’ is.

Maar natuurlijk.

Tinder Swindler Simon Leviev

Netflix beschrijft de documentaire als volgt: “You’ll never ‘swipe right’ the same again after watching this new film [which] tells the jaw-dropping story of a prolific conman who posed as a billionaire playboy on Tinder, and the women who set out to bring him down.” Simon denkt hier zelf heel anders over en geeft dan ook een exclusief interview aan Inside Edition.

In het interview vertelt Simon: “I was just a single guy that wanted to meet some girls on Tinder. I am not a Tinder Swindler.” ook vertelt hij dat hij zijn naam wil zuiveren en dat hij de wereld wil laten zien dat alles false information is. Hij noemt zichzelf een business man en legt uit dat hij in 2011 heeft geïnvesteerd in bitcoin. Dat is dan ook hoe hij, naar eigen zeggen, die luxe levenstijl kan onderhouden.

Ook vriendin Kate Konlin (was die relatie niet over?!) is aanwezig en vertelt dat ook zij niet kan geloven dat mensen zulke leugens over haar lover verspreiden. Simon vindt ook dat mensen niet mogen oordelen: “I’m not a fraud, I’m not fake. People don’t know me so they can’t judge me.”

Benieuwd of Simon ooit geld van haar heeft geleend? Bekijk het interview hieronder:

Meerdere slachtoffers

De Amsterdamse Ayleen ook slachtoffer geworden van The Tinder Swindler. Onder schuilnaam Simon Leviev probeerde Shimon verschillende vrouwen duizenden euro’s afhandig te maken. Ayleen heeft anderhalf jaar lang contact gehad met Shimon en is uiteindelijk tienduizenden dollars kwijtgeraakt. Ze hoorde uiteindelijk op het nieuws over zijn oplichtingspraktijken maar Shimon ontkent dat hij hier iets mee te maken heeft. De Nederlandse wil toch op een of andere manier haar geld terugkrijgen en heeft het plan om de dure merkkleding van Simon te verkopen.

WAT? ‘Tinder Swindler’ Simon Leviev wil liefde vinden in eigen datingshow