Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

WAT? ‘Tinder Swindler’ Simon Leviev wil liefde vinden in eigen datingshow

Het kan zijn dat je nog steeds aan het bijkomen bent van alle gekke verhalen die je hebt gehoord in de populairste true-crime documentaire van het moment: The Tinder Swindler. Simon Leviev (echte naam Shimon Hayut) heeft meerdere vrouwen voor duizenden dollars opgelicht. Inmiddels weten we allemaal hoe hij te werk gaat maar Simon heeft daar niet zo’n last van. Hij vindt die nieuwe ‘fame’ wel handig.

Hij heeft hele ambitieuze plannen.

Simon Leviev goes Hollywood

De sneaky Tinder Swindler claimt dat de documentaire gebaseerd is op leugens en dat het allemaal niet waar is. Hij wil zijn naam zuiveren én hij ziet een carrière in entertainment wel zitten. Die nieuwe bekendheid wil hij dan ook gebruiken om een boek te schrijven, een podcast op te zetten en hij ziet een datingshow ook wel zitten, volgens TMZ. Een beetje à la The Bachelor, want hij wil graag dat vrouwen gaan strijden om zijn liefde. Zie je het al gebeuren?

Simon heeft inmiddels een eigen ‘talentmanager’ en ze zijn momenteel druk in gesprek. De podcast moet gaan over de do’s en don’t van het daten. Uhhhhhh.. misschien geen duizenden euro’s stelen Simon?!!!

Dit is alles wat we weten over de nieuwe ‘vriendin’ van Tinder Swindler Simon Leviev

Wie is deze man?

Hayut deed zich naar verluidt voor als de zoon van de Israëlische zakenman en de zogenaamde “King of Diamonds”, Lev Leviev. Hij gebruikte de naam Simon Leviev op Tinder en verleidde vrouwen met dure cadeaus en privéjets voordat hij hen enorme hoeveelheden geld aftroggelde.

In 2015 werd Hayut eerder door de Finse autoriteiten beschuldigd van oplichting van drie vrouwen en veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Hij werd in 2017 teruggestuurd naar Israël, maar nam een ​​andere identiteit aan en vluchtte opnieuw het land uit.

Na zijn veroordeling in 2019 werd Hayut na slechts vijf maanden vrijgelaten uit de gevangenis, volgens rapporten in mei 2020. Men denkt dat zijn vrijlating te danken was aan een programma dat gericht was op het verminderen van de gevangenispopulatie tijdens de coronaviruspandemie.

Slachtoffers van ‘The Tinder Swindler’ starten crowdfunding-actie