Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Op deze datum wordt het Eurovisie Songfestival-nummer van S10 bekend gemaakt

Na het grote succes van Duncan Laurence met ‘Arcade’ in 2019 is het nu aan zangeres en rapper S10 om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Met welk nummer weten we helaas nog niet. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten, want AVROTROS maakte vandaag bekend dat we op 3 maart het lied eindelijk gaan horen.

En wij zijn heel benieuwd.

Eurovisie Songfestival

In 2019 mocht Duncan Laurence namens Nederland naar Tel Aviv om op te treden op het Eurovisie Songfestival. Hier won Nederland voor het eerst sinds 1975 met het nummer ‘Arcade’. Door deze winst mocht Nederland het Songfestival organiseren in Rotterdam. Het moest een jaartje uitgesteld worden door de coronapandemie, maar in 2021 mocht Jeangu Macrooy eindelijk laten zien wat hij in huis had. We wonnen helaas niet en toch bleek Jeangu niet heel erg in de smaak te vallen. Al snel daarna wilden mensen weten wie ons in 2022 zou gaan vertegenwoordigen. Op 7 december 2021 werd bekend gemaakt dat zangeres en rapper S10 naar Turijn mag.

S10

S10, ook wel bekend als Stien den Hollander, tekende op zeventienjarige leeftijd een contract bij het platenlabel Noah’s Ark. In 2017 kwam haar eerste EP uit, genaamd Antipsychotica. In 2020 werd ze benoemd als 3FM Talent en mocht ze de soundtrack voor het tweede seizoen van Mocro Maffia maken. Ook won in februari 2021 een Edison Pop voor haar album ‘Snowsniper’ in de categorie alternative en bracht ze ‘Adem Je In’ uit, een gevoelig nummer wat meteen ontzettend goed werd ontvangen.

Daarnaast bracht ze ook het nummer ‘Onderweg’ (2021) uit samen met de Belgische band Bazart. Zou dit haar helpen om stemmen te winnen van België? En is Nederland klaar voor S10?

3 maart

We moeten nog een week wachten, want het lied wordt op 3 maart bekend gemaakt vanuit Koninklijk Theater Tuschinski.

Door de winst van de Italiaanse rockband Måneskin wordt het evenement dit jaar gehouden in het Italiaanse Turijn. Van 10 tot 14 mei 2022 kan jij weer genieten van alle extravagante acts en mooie nummers en bijzondere optredens.

Houd de social media-kanalen van @Songfestival.avotros en het YouTube kanaal Eurovision.tv op 3 maart van 9.00 to 12.00 uur in gaten. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd naar het lied!

Fan van het Songfestival? Dan is de Netflix film Eurovision echt wat voor jou