Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijstwater is zó 2021: rozemarijn is het nieuwste wondermiddeltje voor sterker haar

Sommige trucjes lijken nieuw, maar worden al eeuwenlang gebruikt. Het gebruik van rijstwater is er zo eentje. Je zou er mooier, sterker en voller haar van krijgen. Veel TikTokkers hebben inmiddels bewezen dat dit echt werkt en nu lijkt er zelfs een ‘sterker’ middeltje te zijn wat nóg beter werkt dan rijst en dat is.. rozemarijn.

Goed voor je haar: rijstwater

Rijstwater voor het haar is al jaren een hot topic onder de haartrends. Het is heel simpel: je gebruikt het water waar de rijst in heeft gekookt voor je lokken. Rijstwater voor het haar is een methode voor sterkere, snellergroeiende en mooiere lokken. Het is een Japanse methode die de Japanners eeuwen geleden al gebruikten voor hun haar.

Hoe gebruik je ‘t?

Om het rijstwater in je lokken op te laten nemen is het belangrijk dat je haar zo schoon mogelijk is. Je kunt dus het beste na het wassen van je haar een rijstwaterspoeling doen, wanneer het handdoek droog is. Doe het rijstwater in een sprayflacon en spuit dit over je haar tot je lokken doordrenkt zijn met rijstwater. Masseer het goed in je lokken en je hoofdhuid en zorg dat het rijstwater goed in kan trekken. Doe je haar vervolgens in een knot. Ook kan je je haar onder de douche uitspoelen met rijstwater.

@lillyvanbrooklyn

I’m sorry for spilling the secret, but ricewater = MAGIC ✨🤫 #hairtok #ricewater

♬ Eenie Meenie – Ceejay Laqui

Maar.. is water met rozemarijn beter?!

TikTokkers zijn razend enthousiast over een nieuw ingrediënt: rozemarijn. Dit zou namelijk ook wel heel erg goed werken en sommigen beweren dat het nóg beter is dan rijstwater. Dit klinkt ons als muziek in de oren! Heb je wat dunner haar of wil je gewoon dat je haar er gezonder en sterker uit ziet? Dan lijkt het er zeker op dat je dit moet proberen.

Ben je benieuwd? Bekijk de filmpjes en oordeel zelf:

@deecastle

Reply to @melanie_daisy #k18hairflip #hairdiary #haircareroutine #rosemarywaterforhair #diyrosemarywater #healthyhair2022 #oilyhairroutine #howtostylelonghair

♬ 23 (With Ape Drums) – Randy & Ape Drums

@audreyvictoria_

Reply to @martynaastasiewicz my new obsession for hair growth ✨ #rosemarywater #hairgrowth #longhair #hairgrowthtips #hairtok

♬ Seaside_demo by SEB – SEB

Ook zijn er gelukkig genoeg filmpjes te vinden met het ‘recept’ voor dit magische water. Zo maak je ‘t:

@thehealthyhygge

Can you spot what changed? 👀 #rosemarywater #hairgrowth #hairgrowthtips #rosemaryoil

♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) – Edison Lighthouse

@katyaniomi

how to make rosemary water for hair growth #rosemarywater #rosemaryoil #hairgrowth #longhair #diyhair #healthyhair

♬ t r a n s p a r e n t s o u l – WILLOW

Ook kan je natuurlijk producten gebruiken met rozemarijn erin. Deze TikTokker @thehealthyhygge gebruikt speciale haarolie.

@thehealthyhygge

This is my exact routine right now! & ITS WORKING. Repeat Sunday/Monday steps for any hair wash days! #hairgrowth #rosemaryoil #rosemarywater

♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio

Ook dit water moet je eerst uitkoken en dan met een sprayflaconnetje over je haar verdelen. Laat het een tijdje intrekken en was het daarna gewoon met shampoo. Wij zijn toch wel fan van deze nieuwe trend.. Lijkt lijkt in elk geval het proberen waard!

Op deze 10 manieren kun je je haar sneller laten groeien