Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil jij je jukbeenderen definiëren? Check dan vooral deze nieuwe viral truc met tape

Op TikTok hebben we al heel wat bijzondere beauty-hacks voorbij zien komen. Nu hebben wij er weer eentje voor je! Deze hack helpt je bij het zetten van een ultra strakke contourlijn. Door deze strakke lijn wordt de botstructuur van je gezicht – voornamelijk je jukbeenderen – extra gedefinieerd. Het proces lijkt wat luguber (je snapt straks waarom) en mocht je de truc voor je keukenraam uitvoeren dan kunnen je buren nog wel eens denken dat je ontvoerd wordt..

Wij leggen uit hoe deze hack werkt.

Beauty-hack

Het fenomeen contouren bestaat al erg lang en als je het goed doet dan til je je look ook naar een hoger niveau. Wij proberen al een tijd nieuwe beauty-hacks uit om de perfecte contourlijnen te zetten. Zo gebruiken wij een vork om onze neus te contouren en zelfbruiner als we strakke jukbeenderen willen op een make-uploze dag. Maar.. een tip om de perfecte strakke en rechte contourlijn te zetten hebben we nog niet. Tot vandaag want op TikTok zagen we deze hack namelijk voorbij komen:

@serenalakkiss

💋 #contourhack #makeuphacks

♬ SexyBack – ilkan Gunuc & Clara Stegall

Hoe werkt de hack?

TikTokker @serenalakkiss doet bij deze beauty-hack eerst haar vaste make-up routine. Daarna doet ze haar mond open en plakt ze plakband tussen haar lippen van oor tot oor. Aan de bovenkant van de plakband zet ze met een contour stick een lijn. Ze haalt de plakband dan weg en blend de strakke lijn mooi in met de huid. Ze maakt het af door nog een poeder toe te voegen onder de lijn en voilà. het resultaat is prachtig. @serenalakkiss gebruikt de Fenty Beauty match stix in de kleur truffle.

Tips

Probeer bij deze beauty-hack tape te gebruiken die niet heel plakkerig is zodat je make-up (en huidcellen!) wel gewoon blijven zitten. Het doet minder pijn en zal ervoor zorgen dat je niet veel bij hoeft te werken.

TikTokkers gebruiken massaal tape tegen voorhoofdrimpels: hoe werkt dit?