Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 24 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

Ga jij voor een blonde look? 16 x de mooiste inspiratie op het gebied van blonde haartinten

“Every brunette needs a blondine”. Hebben zowel jij als je beste vriendin bruin haar? Dan wordt het tijd voor één van jullie om voor een blonde look te gaan. Helemaal geen straf want blond is hotter dan hot. Maar welke blonde haarkleur vind jij nou het mooist? Hier vind je de zestien mooiste tinten ter inspiratie.

Maak maar vast een afspraak bij de kapper want als je deze blonde tinten ziet, wil jij het liefst morgen nog bij je kapper in de stoel zitten. Van aardbeien blond tot een balayage: welke blonde haarkleur is jouw perfecte match?

Blonde haartinten

Er zijn onnoembaar veel blonde haartinten en daarom is het wel een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg om de perfecte kleur voor jou te vinden. Wie weet staat hij hier wel tussen.

1. Goudblond

Goudblond is een warmere kleur dan de meeste blonde tinten. Deze kleur staat mooi bij mensen met een olijfkleurige en zon bruine huid.

2. Asblond haar

Asblond is de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit. Ineens moest en zou iedereen een koele haartint krijgen. Wij snappen wel waarom want het staat bijna iedereen mooi. Zelfs als je erg bleek bent.

3. Donkere aanzet met lichte punten

Je hoeft niet altijd volledig blond te gaan want een donkere aanzet kan ook heel mooi zijn. Ook nog eens fijn voor je portemonnee want dan hoef je minder vaak bij te kleuren.

4. Champagne kleurig haar

Het is een aparte tint dat wel, het is niet geel maar ook niet per se warm. Wel erg mooi.

5. Platinumblond haar

Platinumblond is nog wel wat “blonder” dan asblond haar en vaak is dit maar één tint. Hoewel het veel weg heeft van asblond haar, zie je toch een duidelijk verschil op de foto’s.

6. Beach kleurig blond

Beach blond is een wat natuurlijkere kleur. Asblond en platinum is echt geverfd en vrijwel niemand heeft die kleuren van zichzelf. Wat dat betreft ziet beach blond er ook echt wat natuurlijker en nonchalanter uit.

7. Donkerblond haar

Donkerblond haar zit alweer tegen het lichtbruine aan. Vaak hebben mensen deze haarkleur van nature je hoeft dit dan ook maar weinig bij te laten werken bij de kapper of zelfs helemaal niet.

8. Ombre haarkleur

Bij een ombre haarkleur zie je een duidelijk verloop van een donkere aanzet naar hele lichte punten. Mooi om te zien bij stijl haar maar misschien nog wel mooier als je hele kleine krulletjes hebt.

9. Blond haar met bovenop en diep donker

Het verschil met blond haar en een donkere aanzet is dat bij dit kapsel het donkere gedeelte wel groter is dan alleen de aanzet.

10. Greige blond haar

Het zogenoemde “greige” blond is een combinatie tussen beige en grijs met daar overheen een asblonde kleur. Dit werkt het mooist bij krullerig en golvend haar.

11. Honingblond

Honingblond is net als goudblond en karamel veel warmer van kleur. Deze haarkleur wordt een enorme trend in 2020 want we gaan iets meer van het asblonde af.

12. Driedimensionaal blond

Bij deze haarkleur zijn verschillende highlights en lowlights door elkaar gebruikt. Hierdoor ontstaat er letterlijk diepte in het haar en dat ziet er veel natuurlijker uit.

13. Blonde balayage

Het fijne aan een balayage is dat je maar zelden naar de kapper hoeft. De kapper verft heel subtiel je haar zonder dat je een strepen effect krijgt zoals bij highlights. Je zult dan ook niet echt uitgroei krijgen omdat er niet vanaf de aanzet wordt geverfd.

14. Strawberry blond

Aardbei blond heeft een soort roze, rode of koperen ondertoon zonder dat het meteen echt een rode kleur is.

15. Karamelblond haar

Karamelblond heeft ook een warme ondertoon en past net als honingblond goed bij mensen met een olijfkleurige huid.

16. Bruin haar met blonde highlights

Het beste voorbeeld dat we hierbij kunnen geven is Negin. Ze heeft van nature donker haar maar heeft daar highlights aan toegevoegd. Wauw.

Meer lezen over blond haar?

Cosmopolitan