Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Twitter gaat wederom los over déze boer uit Boer Zoekt Vrouw en dit is waarom

In het programma Boer Zoekt Vrouw gaan vier boeren en één boerin opzoek naar de liefde. Gisteravond was de vierde aflevering te zien waarin de boeren en boerin op dagdate gaan. Na de tweede aflevering, waarin de boeren de geschreven brieven overhandigd kregen, waren kijkers al niet blij met de uitspraken van één boer.. Na de aflevering van gister gaat Twitter weer los over jawel.. dezelfde boer.

En wij vertellen je waarom.

Boer Jouke

Boer Jouke Huitema is dit jaar de populairste boer uit het nieuwe seizoen Boer Zoek Vrouw want met 434 brieven steeg hij ver uit boven de andere deelnemers. Misschien kunnen we beter zeggen ‘was’, want inmiddels vallen veel kijkers over zijn ietwat botte uitspraken. De boer komt uit Witmarsum (Friesland) en hij is een melkveehouder. Eerder verschenen er veel reacties op Twitter. Kijkers vonden hem heel knap en hij zou de hunk van seizoen ’21-22′ worden. Na het zien van de eerste aflevering en de aflevering van gister denken de kijkers hier wel anders over.

Negatieve reacties Boer Zoekt Vrouw kijkers

Na de tweede aflevering van Boer Zoekt Vrouw waren kijkers al niet blij met de opmerkingen van boer Jouke. Hij was gelijk heel duidelijk over wat hij niet zoekt in een vrouw. Hij wil geen vrouw die zelf werkzaam is als boer want dat vindt hij niet vrouwelijk. Ook vrouwen die als dierenarts werken komen bij hem niet binnen: “Die zijn altijd smerig en vies.” Jouke vindt dit zo, omdat hij dit “van huis uit gewend is.” Zijn vader werkte op de boerderij en zijn moeder niet. Jouke vindt dus dat het zo hoort. Dit maakt hij ook heel duidelijk in de vierde aflevering, door nog een uitspraak te doen die de kijkers een tikkeltje ouderwets vinden.

Huisvrouw

Na de dagdate, die bestaat uit de onderdelen acrobatiek, midgetgolf en samen eten met zijn dates, moet Jouke kiezen wie hij meeneemt naar huis voor de logeerweek. Hij kiest uiteindelijk Marion, Karlijn en Lotte, uit voor de logeerweek. Hij omschreef Lotte als ‘de ideale huisvrouw’, een uitspraak die kijkers van Boer Zoekt Vrouw echt niet vinden kunnen:

Boer Zoek Vrouw

Het is één van de best bekeken datingshows op de Nederlandse televisie: Boer Zoekt Vrouw. De zoektocht naar liefde van deze ongemakkelijke, norse maar lieve boeren blijft geweldig om naar te kijken. Naast dat we dit jaar de boeren en boerin op televisie kunnen volgen, is er ook een webserie die vijf boeren volgt die minder brieven hebben gekregen dan de deelnemers op televisie.

Het programma is elke zondagavond om half 9 op NPO1 te zien.

YES! Op déze datum start het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw