Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 14 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Aha! Dit vond de echte Anna Delvey van actrice Julia Gardner tijdens hun ontmoeting

De serie ‘Inventing Anna’ is inmiddels razend populair op Netflix. Het verhaal is gebaseerd op de echte gebeurtenissen rondom de nep-erfgename en fraudeur genaamd Anna Delvey (oftewel Anna Sorokin). De serie presenteert zichzelf als een combinatie van feit en fictie en vertelt het verhaal van een journaliste uit New York die het verhaal van Anna oppikt en daar over wil schrijven. Actrice Julia Gardner kroop in de huid van Anna en dat was naar eigen zeggen nog best lastig. Ze heeft daarom afgesproken met Delvey in de gevangenis om voornamelijk het accent onder de knie te krijgen.

Anna Delvey

Maar hoe heeft Anna die ontmoeting ervaren? In de laatste aflevering van de podcast ‘Forbidden Fruits’, gepresenteerd door Julia Fox (ja, hét ex-liefje van Kanye), liet Anna weten dat zij de actrice “een heel lief meisje vond.”

Beluister de podcast hieronder:

Hét accent

Anna liet ook weten dat ze de Julia maar één keer heeft ontmoet en dat was toen ze in de gevangenis zat. Het leek Anna een goed idee om aan Julia te vragen om haar lastige accent na te bootsen. Anna komt namelijk van origine uit Rusland maar is verhuisd naar Duitsland. Ook heeft ze een tijdje in Amerika gewoond dus ‘t is een aparte mix van die drie landen. Julia liet weten deze klus dit ‘een van haar moeilijkste rollen ooit is’, mede door dat accent. Veel kijkers vonden de stem van de actrice nep en overdreven, maar als je de echte Anna hoort praten dan merk je gelijk dat het overeen komt. Vooral de iconische zin uit de serie: “I do not have time for this!” gaat momenteel errrrug viral op TikTok en dat levert hilarische beelden op.

@netflixsa

Me at the slightest inconvenience 😌 #InventingAnna

♬ original sound – Netflix South Africa – Netflix South Africa

@robynpridmore

Tbh i’m usually the one having a meltdown lol🙂 #girlpov #idonothavetimeforthis

♬ original sound – Betelgeusethestar

@imvalenciagrace

It’s the kind that just creeps up on you with no warning 💀#idonothavetimeforthis

♬ original sound – Netflix

De naam is Sorokin.. Anna Sorokin

Anna Sorokin vertelde mensen jarenlang dat ze een steenrijke Duitse erfgename is en dat ze op haar 26e verjaardag een grote som aan geld zou ontvangen. Ze deed zich vier jaar lang voor als een echte rijke socialite en veroverde een plekje in de New Yorkse elite. Ze liet anderen regelmatig voor haar betalen met de belofte dat ze het geld later zou overboeken. Ook vervalste ze checks en leningen en hield ze zelfs de slimste mensen voor de gek.

De Russische heeft zelfs een keer 60.000 euro geleend (of beter gezegd gestolen) van de Vanity Fair business-creditcard van haar ‘vriendin’ Rachel Williams. Dit betaalde zij obviously niet terug en Rachel kwam hierdoor in grote problemen. Sorokin heeft wel meer mensen in de maling genomen maar zelf snapt ze niet waar mensen zich zo druk om maken. In haar ogen heeft ze nooit ‘gestolen’, maar hebben mensen altijd vrijwillig voor haar betaald. Yeahhhh right.

Dit moet je zien: de meest bekeken TikToks van 2021